View Single Post
Staro 27.03.2010., 15:26   #27
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor mhadina Pregled postova
bok,
zabavljama se sa vodom hlađenim i3 540 pa trebam savjet što još probati.
Prvo sam držao samo proc pod vodom ali kratko samo jedno večer da vidim što može i nisam bio zadovoljan.
Rušio se na 23x200 bez obzira što mu radio, a znam da ploča ide do barem 210 MHz fsb-a sa zračnim hlađenjem i7 860 cpu-a koji sam imao prije.
Napon vtt je bio na 1,25V a cpu-a na cca 1,36 i nije pomoglo dizanje napona cpu-a.
Čitao sam da ovaj socket odnosno čip ne voli brzine preko 1666MHz pa možda da smanjim brzinu memorije?
Nakon toga sam vtt vratio na 1,1V jer mi nije imalo koristi i sada zajedno sa vodom hkađenom HD4870x2 radi na 4,37 (23x190).
Znači trenutno naponi nisu dirani osim cpu koji je , pišem na pamet s posla, cca 1,28V ili tu negdje. Proc se pod opterećenjem grije na cca 54°C.
Molim mišljenje o QPI - da li je bolje držati niže na cca x28 ili maksimalnih x44.
Što još treba podesiti za stabilnost.
DDR radi na tvorničkim postavkama.
validacija - pod Everest Stability testom radio 10min meni dosta... max 69°C obje jezgre...dalje neće iako
kod traženja maks BCLK ide do 225....
Vtt na 1,29V PCH na 1,30V

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1089185

Samo usporedbe radi i3 radi na 4,37GHz sa VTT na defaultu 1,1V - uzalud nam teorija... i dokaz da si u pravu - oc može i ne mora ovisiti o vtt-u...

EDIT: Ipak ne radi Metro2033 stabilno - digao sam i Vtt na 1,3V i PCH na 1,29 i sad je stabilno 1h dok sam igrao....
poz
U vezi memorije - ganjaj koliko ide, veća frekva je uvijek bolje. Nema smisla da ju držiš ispod 1600MHz.

U vezi QPi-a, najbolje je naći neku sredinu. Znači kad nađeš stabilnost procesora (na nekom nižem QPi množitelju) kasnije se malo poigraš i s time, jer u nekim situacijama profitiraš od veće brzine istog.

U vezi VTT-a, sve ovisi o primjerku procesora, pa valja naći optimalni, isto kao i PLL koji u većini slučajeva ne treba dizati.

Citiraj:
Autor Astral Pregled postova
hvala Razer, super su grafovi, malo su razultati porazni za i3 530, ali nije da je lose

vjerojatno sam trebo odma napomenut da se sad opet ne mucis, jos sam mislio vidjet i razliku izmedu i3 530 sa i bez HT ukljucenog, dakle svi ti testovi ponovljeni na i3 530 na 3.0 i na 3.6ghz bez HT (posto sa HT vec ima onda samo ovo dodas)

kad to jos napravis onda cemo vidjet kolko uopce znaci taj HT jer ovak mi se cini u multithreaded i5 je dosta bolji (ak gledas u detalje )

btw kak ti se cini ova gigabytica, skroz dosta za neki i3 530 jel? ja ciljam na GA-H55-USB3

ram takodjer 1333mhz bi trebalo bit ok jel? ne vidim svrhe u 1600mhz modulima bas

Edit: mozda bi bilo dobro preimenovat temu i dodat i3 u naslov i i3 postove iz postojece i3 teme prebacit ili nesto...
Updateao sam prošli post s novim grafovima i novim informacijama; čini se da taj HT ipak nekog vraga znači Doduše valja imati u vidu da su ovo strictly multi-threaded aplikacije.

U vezi Gigabyteice, moram priznati da sam se ugodno iznenadio kako radi i što ta ploča može, iako na prvi pogled možda ne odaje to. Bude recenzija iste na PCE portalu za koji dan pa ćeš vidjeti.

Za memoriju slobodno uzmi neki jeftiniji 2xGB 1333MHz kit, bit će sasvim dovoljno.

Inače, mišljenja sam da ti i3 procesori bez problema mogu raditi na 4-4.2GHz za 24/7 bez ikakvih problema.

Premjestio sam temu u Intel gdje više paše, jer info nije striktno vezan za OC.
Razer je offline   Reply With Quote