Samo da pohvalim dvije trgovine, da ne ispada da se na ovoj temi samo prigovara ...
Eurotrade - Kupio kod njih više komponenti, između ostalog i grafičku HD4650. Kad sam donio doma, shvatio da je 64bitna koja je prilično slabija od 128 bitne. Iako je pisalo ogromnim slovima na kutiji, jbg, nije mi palo na pamet gledati s obzirom da na webu nije pisalo ništa o tome pa sam krivo pretpostavljao da je 128bitna. Nazvao ih i odmah vele da mogu zamijeniti za drugu uz nadoplatu ako je potrebno. Povrat novca naravno nisam ni očekivao. Mogli su me bez problema odhebati s obzirom da sam si sam kriv i ne bi imao pravo ništa reći protiv njih. Naručio drugu karticu pošto nisu imali 128bitnu u poslovnici, još su mi rekli da mogu koristiti ovu dok ne dođe nova. Jasno, nisam ju koristio, ipak mi je to malo čudno, netko će ju kasnije opet kupiti kao novu. Dakle, svakako preporuka, ako vam ne smeta što je ono što kupite možda već otvarano ili kratko korišteno. Meni ne smeta. Cijene su izuzetno korektne za trgovinu koja prodaje sve i svašta, a ljubazni su i izlaze u susret.
Alpha-m (Varaždin) - Kupio 2GB DDR3 Kingmax kod njih. Na sreću testirao ga kod frenda, s obzirom da je onaj komu je namjenjen 400km dalje i ne bi bilo zgodno vraćati ga nazad. Odmah nakon podizanja Windowsa izbacivalo Blue screen, dok je s drugim RAMom radilo sve OK. Odmah odnio RAM u Alpha-m i rekao o čemu se radi. Prodavač ništa nije ni pitao, odmah donio drugi novi modul i zamijenio mi. Taj je na sreću ispravan.