View Single Post
Staro 26.03.2010., 16:59   #54
Los Sam
Premium
Moj komp

Los Sam's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Nisam narucio mobitel od njih. Bila je rasprava na forumu sto se tice narucivanja mobitela izvana pa probaj to pronaci.
Ako se dobro sjecam ukoliko su mobiteli vec prisutni na nasem trzistu ne treba ti ta potvrda, a ako nisu onda se moras obratiti HAKOM-u.

Citiram jedan slucaj:
"Poštovani, Od Carine sam zaprimio obavijest da za uvoz mobitela TOUCH PDA MINI TV KA08 N8 DUAL SIM CELL PHONE moram pribaviti od vas Dozvolu za uvoz Zanima me da li ste do sada izdavali Dozvole za uvoz za navedeni mobitel?

Poštovani,

Uređaj iz Vašeg upita nije odobren za uvoz i stavljanje na tržište u Republici Hrvatskoj, te ste sukaldno odredbama Pravilnika o RiTT opremi (NN 112/2008) dužni ishoditi naše odobrenje za uvoz. Uz zahtjev za izdavanje odobrenja koji nam šaljete poštom, osobno ili faksom dužni ste priložiti:

EC Declaration of Conformity (Izjava o sukladnosti kojom proizvođač ili njegov ovlašteni zastupnik u EU izjavljuje da je proizvod u skladu s Directivom 1999/5/EC i odgovarajućim normama)
Dokaz o uplati upravne pristojbe (200 HRK) koja se plaća sukladno Zakonu o upravnim pristojbama
Odobrenje nakon izdavanja šaljemo poštom i po potrebi faksom, a može se i osobno preuzeti."

Znaci 200kn po mobitelu ako nije vec otprije odobren.
Ukoliko ti je i to preskupo uvijek mozes otkazati narudzbu prije shippinga.
http://www.dealextreme.com/accounts/
- tracking order i cancel

"If you order has not been shipped, you may cancel it for a full refund, by using order tracking and selecting the "Cancel Order" option.
Los Sam je offline   Reply With Quote