View Single Post
Staro 26.03.2010., 12:26   #15
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ma joj te antene unutarnje su živo smeče. Frend u Osijeku imao unutarnju na TV spojen i hvato je dost dobro analogne programe, kupio digitalni usb stick za tv gledat i spojili mi tu unutarnju antenu i ništ nije našo, a do odašiljača ima 15km max, možda sam i puno reko.

A na krovu je imo aantenu jedno 10 godina staru, kad je bio uzeo kablovsku onda ju odspojio, kupili kabal i spojili, quality 85-90 a antena gleda u drugu stranu tak da može bosance lovit.
I kod kuče u Slatini ima samo unutarnju antenu i isto s njom nema signala a normalno hvata analognu na TV-u

A opet frend koji živi 200 metara od mena ima isto problema sa digitalnim signalom, ima na krovu riblju kost i naku novu koju je nedavno kupio (17dbi pojačanje) i pojačalo 2x30dBi i ima slab signal kako god mi okretali antene. A okrene tu novu prema bosni, OBN, FTV, BHT čisti kao suza, analogni super a digitalni slabi.

A kod mene digitalni quality 100% sa sva tri odašiljača koje hvatam (regije D02, D03 i D04) a imam dvije riblje kosti + pojačalo 2x30dBi i sve to na 4 TV-a. Kaže frend da mu se signal pogoršo od kad su stavili odašiljač za mobitele, jer mu antena sad gleda ravno u njega.

Ma kakve unutarnje antene, kupiš pravu antenu vanjsku i nema brige.

Čuo sam da i naponski kablovi smetaju signalu jer smo isto tako kod jednog frenda namiještali antenu i imo pojačalo i najbolje bilo kad smo je otpojili. Antena je gledalo ravno u dalekovod i to je uzrokovalo velike smetnje.

pinkskin je offline   Reply With Quote