Ja sam uvijek negativan,i uvijek povišenim tonom pričam,to ti je pod normalno.

Ne moraš moliti za nikakvu pristojnost,neće se dogoditi,a da pročitaš dvaput moj post,možeš ponešto i saznati umjesto da se obazireš na način izražavanja.
Što se tiče zvučne kartice,ne vidim neku potrebu za njom pored one koju imaš na ploču,poslužiti će više nego dovoljno,čak je prilično solidna ako je isti chip(sličnih performansi) kao i na mojoj P7P55D ploči. Gigabyte stavlja Realtek 888 i 889A čini mi se. ASUS ADi,VIA(VIA VT2020 10-Channel High Definition Audio CODEC) i slično.
Osobno preferiram Audigy 2 seriju Creativea po 200-250kn kao zasebno best-buy rješenje,ali one su ti polovne,ja sutra baš eto prodajem Audigy 2 ZS. Ili Extreme Music,X-Fi serije koju posjedujem,isto super kupnja za 300kn, polovne su ti toliko,nove se ne mogu kupiti koliko znam kod nas više,ili skroz rijetko,mislim da ih ima Game Over na Središću,Novi Zagreb.
Ne trebaš zasebnu zvučnu,da bi oni kako ti kažeš - normalno svirali. 5.1 mod će proraditi čim se spoje na odgovarajući jack pošto većina tih HD novijih čipova ima jack-sensing.
Dakle HF 5005 ili 6000, što te ispadne i gdje te ispadne jeftinije,biti ćeš zadovoljan.