Tema: dekodiranja
View Single Post
Staro 24.03.2010., 07:57   #21
djohum
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
oko mobitela postoje 3 stvari što se tiče softwarea:

1. DEKODIRANJE : postupak kojim se otključava mreža, znači ubija se dio "security zone" koju operateri zaključaju i stavlja se originalni dio od proizvođaća telefona, ponekad je potrebno samo čisto otključavanjae bez fleshanja softwera, ali uvijek se jedan dio promijeni. Neki telefoni su toliko zaštićeni da im moramo kompletan software mijenjat znači komplletno ga prefleshat.

2. DEBRANDIRANJE : skidanje operaterovog softwarea na originalan tvornički software od proizvođača. Znači skidaju se one teme i gluposti koje nas nerviraju od operatera ali što nemora značit da će telefon svaki put biti otključan.

Moje mišljenje i moje mišljenje da su debrandirani telefoni uvijek startniji i da imaju brži odaziv aplikacija i brži rad.

3. FLESHANJE : mijenja se kompletan software na verziju koju želimo i ako se uzme "GENERIC" software u 99.9% slučajeva je telefon otključan.

recimo Software kod SE ... postoji mogućnost ako updateamo software preko updatera kojki se dobije na cdu ako je odkodiran da ako se updatea da se ponovo zaključa.

Nadam se da je nekome pomogao odgovor i ako sam pogriješio negdje ispravite me. Znam gdje ima servis računala u Osijeku jel sam radio na praksi kod njih. I naučio dosta toga kako se radi i što su im kvake i cake.