View Single Post
Staro 22.03.2010., 12:26   #29
Moree
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor Jerry Drake Pregled postova
Žalosno je da sve teme o Macu ovdje završavaju na isti način. Sprdate s s njihovom netolerancijom prema PC-u, a i sami se ponašate prema istom obrascu.
E to si dobro rekao.
Citiraj:
Za idolatrijsko shvaćanje i posjedovanje Apple uređaja u Mac svijetu kriv je ponajviše Apple koji je izgradio takav elitistički idolatrijski brand. Uvijek ima ljudi koji su spremni kupit nešto samo zato što je ''elitno'' (pa makar samo zato što je netko drugi rekao da je tako), pogotov ako je lijepo zapakirano. Meni je to glupo, bačen novac, a još mi je gluplje što se netko zbog toga smatra boljim od drugih.
Ja ne smatram da Apple ima elitisticki brand, sto vise mislim da se zele sto vise priblizit obicnim ljudima. A sad to sto su njihovi proizvodi skuplji nego kod konkurencije je isto zasto je Adidas trenerka skuplja od Sporty trenerke. Oni misli da njihovi proizvodi vrijede toliko a ti sad kupi ili nemoj. I Marlboro cigarete su skuplje od Ronhila. Nista novo u svjetu marketinga i prodaje.
Citiraj:
Jasno je ko dan da hardverski danas PC i Mac gotovo da i nemaju razlike, razlika je u dizajnu koji je Apple uvijek skupo naplaćivao. Ako je netko to voljan platit, ok.
Dizajn je najmanja stvar zbog kojeg ljudi kupuju Apple proizvode. Ok sigurno da je veliki plus. To je sada pitanja ukusa. Nekom je Thinkpad ljep, nekom Macbook, nekom je Win 7 graficki izuzetan, nekome OS X. Meni su osobno oci prokrvarile kad sam vidio kako izgleda Win 7. Ok tako ja vidim stvari, neko vidi drugacije i ne treba praviti debatu oko necijeg ukusa.
Citiraj:
SVaka čast onima koji kupjuu Mac jer znaju što će s njime radit i zbaju ga iskoristiti.
Taj ko je izmislio tu paradigmu "znat iskoristit Mac" je promasio ceo fudbal.
Mac se iskoristva od samog pocetka. I najveci aduti su mu: jednostavnost i neutralnost. Ja znam da ja to vama ovdje nemogu objasnit i da je vama PC sasvim jednostavan i neutralan. I to je ok. Vi ste nasli svoj nacin funkcioniranja a Mac ljudi svoj.
Jel vama ok koristit Pc? Je. Onda ok, koristite ga i ako vam ljudi koji koriste Mac kazu da je njima Mac jednostavniji recite dobro. Ljudi, ukusi i potrebe se razlikuju i konstantno pokusavajuci nekoga natjerati na svoje razmisljanje je djetinjasto.

Btw na postove nepametnih trollova ne odgovaram. Sa normalnim ljudima sam uvijek spreman na normalnu diskusiju.
Moree je offline   Reply With Quote