M aza što ovdje mora ovakav topic krenuti u flejm i prepucavanje?
Volite pljucnut po Mac idiotima a sami se često ponašate gore od njih, ko mala djeca.
Žalosno je da sve teme o Macu ovdje završavaju na isti način. Sprdate s s njihovom netolerancijom prema PC-u, a i sami se ponašate prema istom obrascu.
Citiraj:
Autor thedream
Svaki pojedinac manje-više ima svoj ukus,koji u ovom Apple slučaju često graniči sa idoliziranjem i fanatizmom. Kažem - nije nešto što je potrebno komentirati,ja to obično ispratim sa simpatijama i podsmijehom.
|
Za idolatrijsko shvaćanje i posjedovanje Apple uređaja u Mac svijetu kriv je ponajviše Apple koji je izgradio takav elitistički idolatrijski brand. Uvijek ima ljudi koji su spremni kupit nešto samo zato što je ''elitno'' (pa makar samo zato što je netko drugi rekao da je tako), pogotov ako je lijepo zapakirano. Meni je to glupo, bačen novac, a još mi je gluplje što se netko zbog toga smatra boljim od drugih.
Jasno je ko dan da hardverski danas PC i Mac gotovo da i nemaju razlike, razlika je u dizajnu koji je Apple uvijek skupo naplaćivao. Ako je netko to voljan platit, ok. Može se lova baciti i na puno gluplje načine.
Naravno ima i onih koji ono malo prednosti Mac računala (a uglavnom su softverske) znaju iskoristiti i zapravo zbog njih kupuju Mac.
Citiraj:
Autor rossonero
Evo ti jednog tipičnog mackorisnika, naš čovjek. http://www.youtube.com/watch?v=Q-E-B3Pc8mk
Nije ovo samo jedan slučaj, ima ih puno, naletio sam na dosta domaćih ljudi koji su majstori u svojim područjima, svi koriste Mac s dobrim razlogom.
|
kao što je već rečeno, idiota u PC svijetu je puno više jer ima i puuuuuuuno više PC korisnika.
SVaka čast onima koji kupjuu Mac jer znaju što će s njime radit i zbaju ga iskoristiti. Znam dosta takvih ljudi i od njih se može dosta naučiti. I nisu zatvoreni za druga računala već koriste i PC jer shvaćaju da je računalo samo sredstvo (rada, igranja, ...) a ne cilj.
One koji ga kupuju da bi se osjećali boljima od ostalih - iskreno ih žalim.
Da se vratim na Visageov post - ja sam jabučnjak odavno prekrižio. Počeo sdam ga čitat prije par godina kako bih se informirao o OSX i Macovima, no zapanjuje količina gluposti i Mac sektaštva. Ima stotinu boljih izvora za informiranje, što je zapravo žalosno za taj u začetku dobro osmišljen forum.
Nema tamo rasprave i dijaloga, ne uvažavaju se argumenti tako da sam na kraju vrlo brzo odustao.
A sam citirani članak... Što zapravo pametno reći. Kad je već napisao takav članak i izvrgo se prijekim pogledima IT svijeta, nadam se da su mu barem dobro platili za to...