View Single Post
Staro 21.03.2010., 21:52   #264
mujica
črna jetra
Moj komp

mujica's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor badreli Pregled postova
ljudi trebalo bi mi informacija o polaganju nadzemnog optickog kabela pogotovo po visokonaponskim stupovima...pa ako netko moze pomoc s bilo kakvim informacijama, literaturom i sli. bila bih puno zahvalna!!

unaprijed hvala
neznam bas da se opticki, dakle komunikacijski kabel vješa po ikakvim strujnim banderama a kamoli visokonaponskim, barem ne po PS-u

uff a sad koliko znam ima dva tipa samonosecih kablova, sa vanjskom nosivom sajlom i bez iste, drugi ima pojacanu tubu i doslovno puno kevlara unutra ili jos ona varijanta sa metalnim plaštom. surfaj malo po stranicama proizvodjaca, kod nas navise zastupljena Draka, Corning, Pirelli, onaj šugavi Iljin, Ericsson, Samsung, naravno ima i drugih.

self supporting vulgaris slika, ovo bas nije za duge pruge, nego vise onak lokalno, recimo zadnja grana
self supporting sa metalnim plastom slika
self supporting sa sajlom slika

ovo gore su samo varijacije na temu, svaki moze bit s jednom ili vise tuba, razlocitim rasporedom istih, brojem niti, colour code-om, zastitama isto ko i podzemni. evo neki kineski link

za postavljanje doticnih, nosaci, španeri i ino... i lojtre
nisam nikad kod nas vidio da se optika spajala na banderi, sve je obicno spusteno u DTK. osim u nekim jako ekstremnim uvjetima, ali opet se spojilo dolje pa montiralo gore zbog neke vise sile. ovak nekaj je za na banderu, splice box "spoji-nediraj"

inace pitati u dalekovodu uopce nije losa ideja. mozes mozda i probati majlnuti u firmu markoja, oni bi mogli imat neku literaturu o tome.
uglavnom hev fan!

evo pdf-ova o navlačenju
fujikura
prysmian

btw sorry na OT, evo da nebude bas skroz

@the_ghost
je da se, ali stari pa u hrvatskoj smo, njima bi se vlanovi pomlatili da ih isus bog vise nebi popeglal. mislim da si nebuju dali tolkoga posla.

Zadnje izmijenjeno od: mujica. 21.03.2010. u 22:04.
mujica je offline   Reply With Quote