Citiraj:
Autor the_ghost
Kako ne? Pricamo o veleprodajnoj cijeni FTTH optike za druge operatere, nesto slicno cijeni najma parice.
|
Mislim da je sa FTTH-om nešto zapelo baš zbog obveze iznajmljivanja drugim operaterima. HT ne može iznajmiti nit optike nekom drugom operateru kao što je to bilo sa bakrenom paricom zato što nit koja ide do svakog pojedinačnog stana ne dolazi sa nekog ODF-a koji se nalazi u HT-ovoj prostoriji(poput razdjelnika za bakrene parice), nego svaki stan dobiva optiku sa splitera koji pokriva 16 ili 32 stana (bude to uvjek manje jer se ostavi rezerva) u koji ulazi jedna nit od HT-a.
Po meni je tu HT zeznio sam sebe zato što je inzistirao da optička instalacija unutar zgrade (znači po stubištu koje je u vlasništvu stanara) bude u vlasništvu HT-a umjesto da ju je poklonio stanarima(takav se ugovor potpisuje sa stanarima) i onda ih HAKOM drži za gušu da su dužni iznajmiti resurse drugim provajderima.
BTW Ne mogu zamisliti kako bi se odradila infrastruktura da do svakog korisnika ide zasebna nit pošto je DTK i ovako već poprilično zakrčena .