View Single Post
Staro 21.03.2010., 18:57   #4
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Neznam. Ja sam zadovoljan za sad. Nakon što sam u roku 2 dana zamjenio 241E sa 225P zbog pozadinskog osvjetljenja.

Što se tiče plavkastih i crvenih tonova, da. Isto je kod mene. Moraš sjest TOČNO pod 90 da ih nebi vidio Ako si primjetio, ima bolje osvjetljenje, možda zbog drugačije raspoređenih lampi, ali zato nemoj niti slučajno pogledat monitor iz žablje perspektive ili ptičje. Onda poludi.

Ako gledaš odozdola, već 10 stupnjeva daje crvenu sliku. Jebiga, TN.

Sljedeći put biraj ekran na licu mjesta. Zato osobno mrzim web kupnju monitora.
U Technomaxu sam postavio ispred sebe 6 modela koji mi pašu i tip ih je jednog po jednog spajao i testirao sa onim nekim softwareom njihovim za test LCDa.

5 je otpalo, izabrao ovaj. Meni svi ti monitori prejako svijetle. I kad spustim na minimum brajtnese i sve, opet mi je prejako. Za mene bi idealan bio 10-12 cd/m²

Neka ti pogledaju prije u servisu u sv. Nedjelji jel sve ok sa njime, jer je lako moguće da si dobio škart robu. Dečki su super, sve će ti pokazat. Tek nakon toga idi mjenjat za neki drugi model. Inače, isto sam dizajner i NEMAM apsolutne koristi od pivota, i nekih njegovih stvari, ali sam ga uzeo na temelju osvjetljenja i boja.

Software koji dobijes uz njega radi sa 5850, iako dobiješ bug. Naime, kod klikanja desnog klika na desktopu, pojavi se 5s delay prije nego pokaže izbornik

Sad napokon možda pobijem svoj tik (desni klik-refresh) koji imam već godinama

Ako te još nešto zanima, pucaj.