Ajme, isprike za slabi info..i krivi info...
220P1ES
DVI-DVI, dobro si pretpostavio. Čvrsto spojen, dobro spojen.
1,700kn (znači niža-srednja po cijeni?)
Problemi su analogični i dvi-nelogični, istina.
Da nadodam šta nisam spomenuo prije - boje bježe u crvenkaste i plavkaste tonove.
>7500K boje naravno postaju hladnije (nema toplinu odvojeno za odabrat.. ), ali svijetlo sivi tonovi ostaju blijedo crvenkasti. 6500K je optimalan, ali opet veze to nema s "originalnim" bojama, da ne govorim o bandingu na gradijentima, izgleda mi kao da graniči sa 16-bit
Ako misliš na moju provjeru pri kupnji, toga je bilo. Ako pak misliš na provjeru s njihove strane, ne. Upaljen samo preda mnom preko divnog razdjelnika koji spaja još 10 monitora i upakiran na moje klimanje, radi screensavera koji se tamo vrti i pokazuje jednu veliku mutninu u puno bljedih boja nisam baš puno razaznao, pogotovo ne ove fini-mini probleme.
Za pohod nazad nosim Nokia/Eizo i Lagom lcd test i par slika u nativnoj rezoluciji da mu pokažem točno o čemu se radi.
Drugih modela ima, samo nakon ovog iskustva pojma nemam šta odabrat do 1700. Na ovaj sam pucao ne znam ni sam zašto jer je Philips, a jer Samsung voli dizat cijene s tunerima i sličnim stvarima koje ne trebam. Tek poslije mi je palo na pamet da je i mom modelu dignuta cijena s USB, zvučnicima i infracrvenim senzorima za pokret. Prava vrijednost bi bila 1100kn bez toga?
O drugim modelima se raspitam u temi za to, ovde sam već nadrobio svega. Ovde još čekam odgovor RaneZ-a pošto on ima isti model, puno bi mi pomoglo.