Poštovanje
Kupio sam
Philips Brilliance 225P1ES ima 2 dana. Problemi su slijedeći
- bijela fullscreen slika isijava na stol jako crveno svjetlo radi crvenog gradijenta u vrhu slike.
- čak i najmanji 1px pomak prozora sa crnim tekstom na bijeloj pozadini pokazuje ghosting, u smislu da se tekst bold-a i ostavlja tragove kad mičem prozor kružno
- flicker na određenim nijansama plave i sive
- otvaranje slike u fullscreenu (XnView) ; dođe do crnih kvadrata preko cijelog ekrana na nekih 1/3 sekunde, kao da prilagođava rezoluciju
E sad, shvaćam ja da nisam dao velike novce pa ne smijem imat velika očekivanja. Ali ipak, ovo izgleda kao da mi monitor ima 20ms ili sporiji response time, na razini prvih modela lcd-a. Testiran je na drugoj konfiguraciji, isto se ponaša. 5ms gtg je proizvođačima najdraži zayeb-test i znam da se brojkama danas ne smije puno vjerovat, ali naspram ostalih monitora ovaj se ponaša za 3 koplja slabije. Kažu P-Line
Kupljen je u Technomaxovoj poslovnici u Splitu, Joker centar, zadnji primjerak s police (prodavač je inzistirao da je prvi put upaljen na moj zahtjev i da je nov).
Kažu "vrati u roku 7 dana", što vjerojatno i mislim napravit ali mi prije treba potvrda od vlasnika istog modela da se radi o tehničkom kvaru, ili procjena situacije ovako preko foruma od vas iskusnih.
Ako je ovo pak normalni nivo rada monitora, spreman sam živjeti s tim, jer ima pivot, visinu, tilt, rotaciju, sve to mi puno pomaže u radu (graf. dizajner, i znam, trebao sam uzet ips ali pare pare...)
p.s. kontaktirao sam Philips s istim upitima, zasad nema odgovora. Također sam kontaktirao Portait Displays (tvorci kalibracijskog softvera SmartControl II) pošto njihov softver koji mi dođe s monitorom nije kompatibilan s graf. karticom Radeon HD 5670. Kompatibilan je samo sa
starijim modelima, na to imam samo komentar - retardirano. Auto Pivot mi ne radi i ne mogu kalibrirat monitor a to bi mi možda čak i pomoglo pri sređivanju ovih problema.