View Single Post
Staro 19.03.2010., 07:21   #16
mhadina
Premium
Moj komp

mhadina's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
bok,
zabavljama se sa vodom hlađenim i3 540 pa trebam savjet što još probati.
Prvo sam držao samo proc pod vodom ali kratko samo jedno večer da vidim što može i nisam bio zadovoljan.
Rušio se na 23x200 bez obzira što mu radio, a znam da ploča ide do barem 210 MHz fsb-a sa zračnim hlađenjem i7 860 cpu-a koji sam imao prije.
Napon vtt je bio na 1,25V a cpu-a na cca 1,36 i nije pomoglo dizanje napona cpu-a.
Čitao sam da ovaj socket odnosno čip ne voli brzine preko 1666MHz pa možda da smanjim brzinu memorije?
Nakon toga sam vtt vratio na 1,1V jer mi nije imalo koristi i sada zajedno sa vodom hkađenom HD4870x2 radi na 4,37 (23x190).
Znači trenutno naponi nisu dirani osim cpu koji je , pišem na pamet s posla, cca 1,28V ili tu negdje. Proc se pod opterećenjem grije na cca 54°C.
Molim mišljenje o QPI - da li je bolje držati niže na cca x28 ili maksimalnih x44.
Što još treba podesiti za stabilnost.
DDR radi na tvorničkim postavkama.
validacija - pod Everest Stability testom radio 10min meni dosta... max 69°C obje jezgre...dalje neće iako
kod traženja maks BCLK ide do 225....
Vtt na 1,29V PCH na 1,30V

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1089185

Citiraj:
Autor maX Pregled postova
Stabilnost procesora jako može ovisiti o VTT naponu (a i nemora). Ja svojeg 975 nemogu dobiti na 4.2GHz sa VTT-om ispod 1.27V dok je 920 sa defaultnim VTT-om išao preko 4.5GHz.
Samo usporedbe radi i3 radi na 4,37GHz sa VTT na defaultu 1,1V - uzalud nam teorija... i dokaz da si u pravu - oc može i ne mora ovisiti o vtt-u...

EDIT: Ipak ne radi Metro2033 stabilno - digao sam i Vtt na 1,3V i PCH na 1,29 i sad je stabilno 1h dok sam igrao....
poz
  • Ne ponizuj se pred budalom i ne budi pristran pred mogućnicima.
  • Ne budi silovit na jeziku a lijen i mlitav na djelu.

Zadnje izmijenjeno od: mhadina. 21.03.2010. u 11:00. Razlog: dodan link na validaciju + ispravak tvrdnje o Vtt naponu
mhadina je offline   Reply With Quote