Eto da i ja podijelim iskustvo s Protisom.
Gledajući na Nabava.net vidio sam da su najjeftiniji u pogledu monitora Samsung 2470HD. 2261,10kn. Sav sretan kaj imam pare i kaj je takva cijena šaljem im mail (na telefon se nisu javljali, a bio je utorak). Šaljem upit u pogledu narudžbe monitora i dal ga mogu naručiti i da ću ga ja slijedeći dan pokupiti budući da je dobavljivo u roku
1 dan. Naravno dobivam odg da moram doći i uplatiti polog ili cijeli iznos.
Šaljem opet mail i kažem da imam mali problem sa putovanje i da mi nije baš zgodno dva dana zaredom dolaziti u centar te da ću sigurno uzeti monitor i da bi čak platio i preko e-zaba-e al da će vjerojatno onda biti druga cijena.
Odgovor je uslijedio strelovito brzo i pozitivno po mene. e-zaba se smatra virmanskim plaćanjem te će cijena ostati ista. Šaljem mail nazad sa željom da mi pošalju ponudu. Dolazi mi ponuda i po istoj radim uplatu i šaljem im nazad mail sa attachmentom ispisa uplate preko e-zaba-e. Sve to napravim na poslu i čekam da mi se jave. Kad ono prođe podne, dođu 4 sata i krenem s posla kući.
Dođem kući i dalje nikavog maila. Rekoh ajde da ih nazovem pa da znam dal ću ići u ZG sa svojim autom ili s kolegama. Javi mi se gospodin i na moje pitanje kad da dođem po monitor sutra ili prekosutra dobivam odg da monitora nema na skladištu te da će najvjerojatnije doći u petak. Rekoh super, ja vama moram platiti unaprijed i onda čekati nešto što je dobavljivo u roku 1 dana 4 dana. Lijepo se okreću moji novci. Mislim nije ni to jako puno vremena al je stvar principa.
I tako dođe petak i zovem ja njih oko 3h jer mi se nisu javljali da ih pitam jel došao monitor. Kolega koji se javio zbunj i pita kolegu do sebe kad će doći monitor po mojoj ponudi. Čujem ja ovog u pozadini da evo sad ga je naručio i da dolazi u ponedjeljak??? Pitam tipa jel sam to dobro čuo? Kako u ponedjeljak? Šta nije dobavljivo u roku jednog dana i zar ga niste već naručili??? Po takvom sam mogao i drugdje kupiti.
No rekoh, pričekat ću pa da vidimo što će biti.
Prođe vikend, dođe ponedjeljak i opet ja čekam da mi se netko javi, naravno nitko, nit na mail, nit na mobitel. Zovem ja njih, kulturan i spreman na paljotku kad tip kaže da, stigao je.

Rekoh jel mogu danas po njega, a tip kaže može. Brže bolje sam otišao po njega i bez ikakve isprike dali mi monitor i na 3 moja upita/molbe dal možemo provjeriti monitor dobio sam odg da je došao tako zapakiran i da garantira da je sve u redu s njim al ako je nešto krivo da ga slobodno dođem zamijeniti.

Rekoh, uzmi i odi doma.
Monitor je zbilja bio pic pic i nemam nikakve zamjerke te sam sretan ko malo dijete.
No, poanta je da više nikad neću unaprijed davati velike pare, pa makar i dućanima koji slove da su na dobrom glasu. Pa da mi je čovjek samo rekao da kamion neće doći do ponedjeljka shvatio bi ga al da me dva puta cifraju to mi više ne prolazi.