View Single Post
Staro 18.03.2010., 09:42   #76
Jerry
Premium
Moj komp

Jerry's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor Ago Pregled postova
Sastavljam si jedan komp, malo drugaciji od uobicajenih.
Cijenjeno drustvo i experti poznavanja hardware-a zamolio bih Vas sve za komentare i misljenje

Rijec je o:

- Serverskoj ploči, Intel Server Board SE7525RP2 (posjedujem)
- Intel Xeon 3,2 Ghz ili 3,4 Ghz 800Mhz FSB/2MB (planiram nabaviti 2 komada)
- RAM (rezervirano od korisnika s foruma) Infineon serverska memorija 4 x 1GB PC2-3200R, 400MHz ECC Reg DDR2 SDRAM,240-Pin SDRAM
- 3Ware 9500s-12 12 Port SATA kontroler PCI/PCI-X (planiram nabaviti)
- HDD, mislim staviti 12 komada WD 2TB Green
Buduci da su kolege rekle vise manje sve o RAID opcijama ja bih nesto nadodao o ostatku konfiguracije.

Kao prvo mislim da za neki storage komp imati 2 P4 na 3GHz+ znaci trajno imati 250W+ GRIJALICU u kompu! Da ne spominjem da ovi Xeoni nemaju nikakav power management te time ce ti potrosnja cijelog stroja biti poprilican trosak kroz dulje vrijeme. Moj savjet ti je da probas nabaviti neke Xeone LV bazirane na Northwood jezgri i da se ne obazires na nizak radni takt (1.6-2GHz).

Ako jos nisi nista nabavio osim ploce moja preporuka bi ti bila da ne nastavljas uopce u tom pravcu.
Za ovo sto ti zelis izvesti bi bio dovoljan jedan X2 EE 45W procesor na nekoj prosjecnoj ploci s integriranom grafikom. Ovaj jedan procesor ce trositi u prosjeku 10 PUTA manje struje a imat ce BOLJE performanse od dva singlecore Xeona. Za razliku u cijeni mozes nabaviti neki pristojan PCIe SAS/SATA kontroler na kojem mozes izvesti ovo sto si naumio a da stroj ne bude jedna bucna pecnica!