Citiraj:
Autor Razarach
Pozz ekipa,
Imam jedan problem, pitanje, nije baš hifi ali bi mogao biti neki DIY.
Naime kombiniram napraviti neki bunker za hard diskove u kompu... Mislio sam aluminijski lim (2mm) vanjska stranica, onda spužva za zvučnu izolaciju, 1cm nekog drveta i opet malo spužve i na gornjoj stranici jedan mali 80mm ventilator (eventualno na doljnjoj neke rupice za prozračivanje ili možda vent).
A onda mi je na pamet pala druga solucija, umjesto vanjskog lima uzeti neki materijal od čega se prave zvučničke kutije i to iskoristiti za drvene dijelove.
E sad jel bi to ubilo zvuk i eventualne vibracije?
Sry. ako sam fulo topic 
|
Idem ovih dana u sličan projekt, DIY 3.5" bunker sa mjestom za 5 diskova. Koristiću drvo (bukva), za ubijanje vibracija će ići spužva/guma, nisam se još odlučio pošto trenutno imam spužvu kao nosače diskova. Baci pogled na
SPCR, davno sam tamo gledao rješenja sa gumom, a inače za ove
vode su najbolji. Hmm, tek sad čitajući tvoj post palo mi je na pamet da bunker bude zatvoren ([]) uz montiranje 120mm venta naprijed, ali ću ga distancirati dosta od diskova vodeći se onom od RAK-a što dalje bilo kakve motore od diskova. Ako mi bude tražilo previše mjesta, onda će ipak ventilator ići na standardno mjesto na kućištu, a nekih 10 cm od njega i
bunker. Najvažnije je usmjeriti protok prema bunkeru, zar ne?
Zaleti se po
MDF (
mediJapan), naručiš po dimenzijama ili isječeš kući, mislim da je bolje rješenje od bilokakvog lima, a osobno ću ići na bukvu radi čvrstoće, a imam sav materijal i alate pri ruci, tako da će pasti i kakva temeljna + lak, čisto jer se može.
Teški offtopic, ne bi ni sam znao gdje sa zadnjih par postova.