View Single Post
Staro 17.03.2010., 11:25   #9
Astral
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2005
evo izvadio sam iz stare ploce, ista je baterija

sad ovako, bilo je problema da nije vise ocitavo hdd i trazio me boot device kod bootanja

vise nije bilo problema s time da nema bios posta, uvijek je posto, ali nije mogo loadat windowse, a kad je i naso hdd i kad su se windowsi loadali, islo je uzasno sporo i dolazio je do welcoming screena i nije htio dalje

dakle promjenio sam bateriju, stavio sam drugi IDE kabel, promjenio sam RAM, iskljucio sam cd-rom, promjenio sam od napajanja molex connector za hdd (onaj koj je iso u cd rom jer je njega ocitavo normalno uvijek)

i onda je htio bootat u windowse, proso je welcoming screen ali je bilo uzasno sporo isto i zablokiro bi se tijekom loadanja startup ikona

nakon toga sam na silu otiso u safe mode, u njemu je normalno radio, restarto sam racunalo i uso u windowse opet i eto sad pisem iz njih, rade normalno, ali ih se bojim restartat jer mislim da problem nije nesto makar sve sad se cini da radi

problem je vjerojatno hdd ili maticna, eventualno napajanje...

sad problem je da imam drugi hdd ali onda teba windowse opet stavljat, a posto je ovo racunalo za rad to i nije sad zgodno jer ljudi moraju radit

takodjer imam i drugo napajanje koje mogu probat, ali kao sta sam vec reko, rade da sad radi racunalo pa eventualno na kraju radnog dana probat sa drugim hdd i napajanjem.,..prvo napajanje naravno

ako je problem u maticnoj onda ne znam kako bi to rijesio jer to je ASUS micro atx koje je totalno custome made i maticna je nego cudnog oblika, i mala i...nema sanse da bi naso takvu maticnu na trznici recimo

imate jos neke ideje sta bi moglo izazivat takve probleme? cinjenica je da se u biosu neko vrijeme nije vidio hdd, a sad kakti normalno radi...(mislim da IDE kabel nije bio problem jer je bilo problema i kad sam ga promjenio)

hvala svima na pomoci dosad

edit: ima neki dobar program da testiram hdd iz windowsa sad dok rade? skinuo sam hd tune i probo error scan i kaze da je sve ok
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	untitled.JPG‎
Views:	149
Size:	66.2 kB
ID:	10692  

Zadnje izmijenjeno od: Astral. 17.03.2010. u 11:40.
Astral je offline   Reply With Quote