View Single Post
Staro 17.03.2010., 01:06   #2915
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Protis Pregled postova
...
u vecini slucajeva ne odobravamo povrat krivo narucene robe osim ukoliko se radi o kupnji na daljinu tada se uz pisani zahtjev moze vratiti u roku 7 dana od preuzimanja paketa i vrijede sva prava iz ZOZP, kod povrata ispravne robe ukoliko se dogovorimo da se moze vratiti zaracunavamo proviziju za troskove manipulacije a to se odnosi na vrijeme servisera da pregleda da li je artikl ispravan i da je sve ok i da umanjimo cijenu za ta taj iznos jer ne mozemo nekome prodati graficku koja je vec otvorena za iste novce jer ju nitko ne zeli kupiti
Kad već pričamo o nadoknadama:

Kako bi se vi osjećali da vam recimo ja zaračunam troškove za izgubljeno vrijeme zbog vaše pogreške? Hoćete li nadoknaditi slanja dopisa zbog te vaše pogreške i negiranje iste i ignoriranja zakona? A troškove vraćanje proizvoda da je do toga došlo? (hint cors 750 HX). Naravno, ne govorim samo o tome, nego kad smo već počeli o nekim izmišljenim troškovnicima i pravima na iste. Kad vi pogriješite da li onda preuzmete poštarinu i sve troškove na svoje ime? Ne, naravno, i onda je to obveza kupca (i još se poziva na zakon), a kad kupac vraća svojom krivicom naručeno onda još i ekstra troškove koje nema u zakonu naplatite. I još tražite da vas razumijemo?

Uglavnom, znam da ni vama ne cvijetaju ruže, ali ne možete se hvatati toga kao pijani plota i rizike vašeg posla prebacivati na kupce. Zakon je tu s razlogom i da se poštuje. Postoje rizici posla, i troškove morate uračunati u cijene. Po vašoj logici dok sjedim na kavi u kafiću srušim čašu vode i konobar mi treba zaračunati razbijenu čašu i još mi naplatiti troškove metenja.

Nažalost, ovakvim postupcima si ne radite dobru reklamu, a loš glas se čuje dalje od dobrog.

Nego, kako prodajete te artikle vraćene i otvorene artikle po nižoj cijeni? Znači nitko nije od vas dobio otvoreni artikl po redovnoj cijeni?
Jako pohvalno - ako je istina.
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...

Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 17.03.2010. u 01:33.
Alfa_R je offline   Reply With Quote