Citiraj:
Originally posted by Nitko
Treba mi kartica koja nije za igru ali mora imati odličnu kvalitetu slike - boje, oštrina... (bit će uparena s 19" LCD-om preko DVI).
|
Tek danas sam saznao za postojanje ove rasprave, a u neku ruku mi je i drago da sam propustio svo to razglabanje Matrox-ATi-nVidia-Kyro-bla-bla-truch-truch...
Koliko sam vidio, nitko ti zapravo nije niti dao odgovor na tvoje pitanje, pa da barem ja krenem sa protupitanjima:
1. pitanje: do koje cijene mozes ici s investiciom u grafikaner?
2. pitanje: za sto ti tocno treba graficka kartica (obrada slika, videa, rad u CAD programu, web-dizajn,...)?
3. pitanje: dali postoji i najmanja pogucnost (makar i 0,5%) da ces u sljedecih godinu-dvije prosiriti svoj desktop na dva LCD monitora sa DVI vezom?
4. pitanje: koji OS koristis i koliko je sigurno da ti 3D za igre nije vazan?
5. pitanje: vec imas racunalo u koje ce grafikane zasjesti ili ga tek namjeravas sloziti? Ako vec imas racunalo, koji chipset je na maticnoj? Ima li AGP ili PCI-E?
6. pitanje (a vise me zanima iz znatizelje): koji LCD je u pitanju?
Sto se DVI kabla tice, na zalost ne postoji jedan standar, vec barem tri. Ako fulas DVI kabel, mozes i ne dobiti sliku. Ako ikako mozes, najbolje bi bilo saznati direktno od uvoznika/proizvodjaca tvog LCDa koji DVI kabel ti je potreban (mozda je cak vezano i uz graficku karticu).
Daljnja savjetovanja slijede tek nakon sto das ponesto podataka, jer npr. postoje graficke kartice koje imaju drivere posebno pisane za odredjene aplikacije, od cega bi moga imati i koristi.