Citiraj:
Autor Jackson
|
Pa vec dugo nvidia pokusava se prosiriti na vise grana ne samo da ih se iskljucivo gleda kao neka gaming oprema (iskljucujuci one bolestine tipa tesla itd), iako je ovo burek na njihovoj stranici di govore o 512 Cuda cores a zna se da nema jos takve kartice

(samo sa 448), steta sto nitko od developera nece ulagati niti vrijeme niti lovu za razvijanje engina koji bi koristio tu arhitekturu u potpunosti mislim da bi evidentna bila razlika, prebrzo izlaze nove generacije kartica nije kao u slucaju konzola da se nis nemjenja po 5-6 godina, iako bi moglo u buducnosti izaci nesto korisno od toga posto vec 2-3 generacije nvidia konstantno pumpa tu Cudu...
A ako je itko i gledao koji interview sa Carmackom koji kaze da njihov novi engine (rage) ce podrzavati Cuda-a arhitekturu ujedno i Cell i Intel Larrabee, tako da bi se ako bude uspjesan engine kao dosadasnji moglo ocekivati da se vise developera okrene tome, bar kako ja to vidim...
A o neiskoristenome potencijalu necu niti pricati, samo za primjer bi naveo PlayStation 3 koji se sastoji od cella u kombinaciji sa gpu-om od 7800GTX te 256 radne memorije i kada pogledam kako neke igre izgledaju (iako je u engine ulozeno oko 3-4godine i dosta para) a radi se o zastarjelom hardveru mogu si mislit sto bi se moglo sa trenutacnim hardverom napravit....
Citiraj:
Autor Wolverine
Samo komentiram tvoje pretpostavke i očekivanja koja temeljiš na rekla-kazala.
Izvalio si da je ATI samo za jeftino igranje i tu sam te ispravio.
|
Pa kad Ati marketinski slabo radi na tome, vjerujem da 98% ih tako gleda na Ati....
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/
Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12