View Single Post
Staro 15.03.2010., 16:15   #393
Jackson
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Pa nije ovo flajmanje, nego witty cynical comment

Inicijalno ovo je loše, ali podsjeća me na ATI i 2XXX seriju. Kroz slijedeće četiri generacije su doveli golemi čip koji s previše zagrijava evolucijom do 5XXX serije. Naravno, ATI je to imao zbog teselatora, koji se tek danas koristi. On je onda bio beskoristan koliko i svi ovi uneverzalni shader procesori koje Fermi ima.

Nvidia će doći na svoje kad GPU assisted computing dođe na svoje i dobije univerzalnu podršku od strane svih programa, a ne samo onih specijaliziranih za Nvidia kartice, i onda će se moći plaćati premium cijena za te ekstra mogućnosti.

Naravno, ako ATI ne kontrira svojim proizvodima.

Najvažnija je stvar podrška industrije i tu je Nvidia u prednosti. ATI još mora stići Physx i tu je dvije generacije u zaostatku. Podrška industrije je ključna da tehnologija uspije, a Nvidia je dosada uspijevala progurati svoje proizvode marketingom i lobiranjem, više od ATI-ja (zadnji primjer DirectX 10.1 Zapravo, čitav DirectX 10). Tako da ima nade za dugi rok.

Zapravo se veselim takvoj novoj konfiguraciji. ATI za jeftino igranje i Nvidia za igranje+GPU computing, pa Nvidiu platiš malo više ako na računalu obavljaš i "koristan" rad.
Jackson je offline