View Single Post
Staro 24.11.2004., 15:15   #35
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Originally posted by segregator
Telefoni još uvijek imaju analogne dijelove.
Ima i grafa

Ajmo malo o DVI-u...ne može se na monitoru dobiti isti prikaz (pri tome mislim na ujednačeni signal i sl) isto ponašanje i odziv pri korištenju igara itd...samo zato jer grafa šalje digitalni signal i par milja tranzića se pali i gasi...

Prvo imaš na svakoj grafi različiti DVI izlaz.

DVI-D - True Digital Video (digital)

DVI-A (Analog)

DVI-I (Integrated Digital/Analog)

Tu moramo spomenuti i
Dual Link-Dual Link DVI supports 2x165 MHz (2048x1536 at 60 Hz, 1920x1080 at 85 Hz), dual link implementation utilizes all 24 of the available pins.

Single Link-Single Link DVI supports a maximum bandwidth of 165 MHz (1920x1080 at 60 Hz, 1280x1024 at 85Hz). A single link implementation utilizes 12 of the 24 available pins

(These cables send information using a digital information
format called TMDS (transition minimized differential signaling).
Single link cables use one TMDS 165Mhz transmitter, while dual
links use two. The dual link effectively doubles the power of
transmission and provides an increase of speed and signal quality;
i.e. a single link 60-Hz LCD can display a resolution of 1920 x 1080,
while a dual link can display a resolution of 2048 x 1536.)

I tak jasno TMDS ( Transition Minimized Differential Signaling) koji obrađene podatke sa grafe šalje dalje na LCD (malo sam pojednostavio)

Ono kaj ja tvrdim je to da NE MOŽE ako je loš PCB, loše napajanje grafe, loš konektor na njoj, i još sto stvari koje utiču na to, grafa dati dobar i stabilan signal i da se to ne bude vidjelo.

Pa neka je sto puta digitalno...

Možeš ti uzeti najkvalitetniji TMDS i nakeljiti ga na loš PCB gdije se šparalo na svemu (od neoklopljenih kondića, nekvalitetne izrade, loših konektora) GPU-a iz lošije serije i tak jasno da krajnji rezultat ne može biti isti.

Uglavnom-nema šanse da se složim sa tim da će kvalitetna i nekvalitetna komponenta (u slučaju grafi hrpa komponenata) dati isti output...
Jelc je offline   Reply With Quote