Ma dobro,editirao sam post da ne bude uvredljiv i neprimjeren,ali u osnovi jedna od pretpostavki kapitalizma i potrošačkih društava u kakvima se nalazimo logikom stvari je upravo taj fanatizam,i identifikacija i poistovjećivanje s nekim proizvodom,robnom markom,trgovačkim lancem,ma nije bitno. Pođemo li samo od sebe,ne volimo jednake stvari, od ukusa u glazbi,modnih preferencija,pa i izbora cura odnosno partnera.
Svaki pojedinac manje-više ima svoj ukus,koji u ovom Apple slučaju često graniči sa idoliziranjem i fanatizmom. Kažem - nije nešto što je potrebno komentirati,ja to obično ispratim sa simpatijama i podsmijehom.
Većina mac korisnika danas upravo sve svoje nade i izbor na kraju krajeva polaže u razlici,i to od koga,od ostalih - a ostali su pretpostavka je PC korisnici,bilo brand name,bilo DIY slagači. Estetika se prodaje ,opet,ni prvi ni posljednji put. Da se razumijemo ni u kojem slučaju ne želim ući u opravdanost investicije u mac,ili u paralele tj. neko nužno opredjeljenje mac vs. pc. Govorim o paralelnim korisnicima kako je i Vis postavio stvar.
To je jedna psihološka igra,pomalo logička,a svodi se upravo na različitost, osjećaj posebnosti,grupacije,pripadnosti manjoj,uvjetno rečeno je li,ali u odnosu na PC,ipak manju zajednicu. Tako da ja ne bih mek-hvalisanje shvaćao previše ozbiljno, simpatično,pa pomalo i posprdno,možda da. Ali ozbiljno,ne.