Citiraj:
Autor fre@k
odradi tih 100mb, mislim instalacija je cca 30min, a nisi jos sav soft install, a mozda i jesi neznam trenutno. Probaj opaliti W7 nanovo i stavi tih 100mb (iako mislim da kod instlacije cak i nemozes krenuti dalje ako ti neda tih 100mb nesjecam se sada), jer ja sam isto prvi put kad sam stavljo w7 sebi obrisao ali sam si napravio bananu kod vracanja fajlova i vise steta napravio nego koristi, ali nemora biti da je to utjecalo na to.
|
Ovako.....jucer cijeli dan prebacivao podatke da oslobodim jedan Caviar Black 1TB od podataka i sve formatiram (ukljucujuci i famoznu particiju od 100 mb).
Prilikom instalacije Win7
nemoguce je bilo instalirat OS bez da se napravi ta mala particija od 100 mb....znaci ako je ne napravis, nema instalacije OS-a....bar kod mene.
Nakon toga sam ipak nastavio instalaciju (i naravno tu je bila i ta particija od 100 mb)te sam sa Easeus-om napravio na drugom, praznom HDD-u od 1 TB particiju za Win7 i jos dvije za podatke tako da ne moram nista prtljati po particijama kada instaliram OS.
Sve hardove sam istekao iz maticne, osim naravno harda na kojega ce ici Win7 x64 te kada sam dosao do dijela da odaberem particiju za instlaciju OS-a sve je proslo ok i bez "nametanja" neke particije od 100 mb koja je ocito bug sve dok to ne srede kako treba....jer taj se problem vuce vec dugo vremena i ne mogu vjerovati da to kroz update nisu rijesili.

Znaci trebalo je samo prije instalacije OS-a "pripremiti" HDD i tek onda instalirati Windowse.

Kod mene je bio problem sto sam uvijek Win stavljao na novi HDD pa sam particije radio prilikom instalacije...sto ocito nije bila pametna ideja.
Uglavnom.....cijeli dan potrosio na to, ali sam barem napravio sada "reda" na kompu i medu podacima i najvaznije je da napokon radi famozni backup.
Da mi backup nije vazan, ne bih se zamarao sa time ili bih ostao na Acronisu koji je napravio bez imalo muke backup, ali sam se navikao na ovaj backup jer mi nema smisla instalirati neku aplikaciju ako vec ona u Win radi sasvim ok za moje potrebe tj. sada radi.
Zanimljivo je da u "beta" verziji koju sam imao skoro do samoga kraja nije nikada bilo nikakve greske prilikom backupa i taj isti me "spasio" par puta te sam toliko hvalio taj backup da bi na kraju sa krajnjim proizvodom nesto zeznili.
Prije toga sam naravno probao jos neka rijesenja sa neta, ali kod mene ne rade i zato sam se odlucio to sve po "zdravo seljacki"....no sada bar sve radi kako treba.
Eto...i to bi bilo to....uf kako zanimljiva prica