Citiraj:
Originally posted by Visage
Potpuno si u pravu.
Primi moje isprike, kad si u pravu onda si u pravu.
Percepcija i usavrsavanje slusnog aparata je nesto sto se godinama trenira bas kao bilo koja vjestina. Prepoznati timbar,mikro i makro dinamiku i valoriziranje unutrasnjeg tkiva detalja se ne postize samo tako da se kupe kablovi i slaze oprema na kat.
Potrebni su sati i sati zivog slusanja kako bi se moglo znati sto u spektru izdvojiti i po cemu odrediti koliko je sustav realistican u rekreaciji snimljenog materijala.
Tvoj prijatelji kao ni ti nikad niste razvili tu gradaciju slusanja pa je jasno zaste niste u stanju cuti razliku i jos vise je jasnije zasto ljude kao tebe jako ljute oni koji to mogu cuti. Takve osobe dolaze svake godine po sajmovima i osramoceni odlaze jer su mislili kako ce pokazati drugima kako je sve to "isto" i prevara.
Svrha svega toga je plemenitost, uzvisenost koju glazba pokrece i nema veze a taštinom i inačenje svijetu.
Ovaj post mi je izvrsna skola da se klonim besmislenog truda u
objasnjavanju substance dok druga strana i dalja gura taštinom i egom a ne nudi ama bas nista.
Žao mi je ali ja nemogu na takav nacin komunicitati, jer je daljni nastavak meni besmislen.
|
Sve isto i s moje strane. Ja sam onog šišmiša sa skupim kablovima osramotio koliko se meni čini, nisam JA taj koji je negdje otišao osramoćen...a isto bi se desilo i s tobom, dam se kladiti. Inače za zvuk mi i možeš nešto pričati, ali računalima se bavim 25 godina, radio sam i sa ibm1130 (računalo na etf-u, kupljeno 1966) koji je sad u tehničkom muzeju, programirao sam i IMSAI 8080, apple 2 (dizanje rezolucije sa 280x192 na 560x192 uz smanjivanje broja boja, ili smanjivanje na 140x192 kako bi se kombiniranjem boja povećao broj istih, tako da znam ponešto i o tome...)
Imao sam prilike vidjeti matrox kartice spojene preko analognog izlaza i znam da ima razlike (čak mi se jedna G200 našla na kratko u računalu...iako mi se čini da nije stvar samo do kvalitete prikaza nego i do muljanja sa paletama, moram priznati da mi se u 2D rezultat svidio), a bogme sam vidio i LCD spojen preko raznih grafičkih na DVI, ali razliku NISAM vidio
Inače za 2D (analogni) su mi ipak najbolje bile kartice ove firme:
http://www.nine.com/