View Single Post
Staro 13.03.2010., 19:55   #1
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Lightbulb Jabucno zajednistvo, PC korisnicima posve nepoznato i strano!

Vrlo rijetko otvaram ovakve teme, ali kad sam danas procitao mega pretjerivanje i zaletavanje - jednostavno nisam mogao ne prokomentirati ovdje uz par prigodnih redova. Shvacam homogenizirajuce elemente druzenja i zelju za prisnoscu u nekoj zajednici. Samo tada u zelji priblizavanje ne bi trebalo bas ovoliko spustati razinu i kvalitetu sadrzaja. Prigodne invencije u zavrsnom tekstu, pa to je blago receno za povracanje :

Citiraj:
Vratimo se Appleu i njihovim računalima. Toliko ih je da ih je nemoguće izbjeći, ni zaobići. Pa ipak, među nama koji ih koristimo, još uvijek postoji onaj neki osjećaj zajedništva, pripadnosti istoj zajednici koji je korisnicima PC-a posve nepoznat i stran. Naime, tko god izvadi stroj s nagriženom jabukom, uvijek će dobiti mig odobravanja, smješak ili trzaj glavom tipa: 'bravo, lijep stroj...'

Izvor : Mjesto gdje Apple ima 40 posto udjela Za divno cudo, cetvrti komenar cak daje i nadu u zdravi razum.

Dalo bi se totalno razgoliti i analogiju prisustva kao i maltene iluziju da se sav razvoj, zivotno ostvaruje na belom Miki iMac-u

Gadi mi se pomisao da budim mjesecima uspavan Jabucnjacki racun, jer jedva da se imam kome tamo vise obratiti. Vecinu ljudi ionako vise ne mogu prepoznati. Zato radije bacih ovdje gdje znam da i dalje postoje paralelni Mac/PC kolege korisnici, ponesto stalozenijeg habitusa.

Ovdje ponovo imamo zaludjenost estetickim idealizom koji takvu pozeljnost pojave na renomiranom auto Salonu, automatski predpostavlja kao mozak iza cjelokupnog procesa. Jadna li vam majka HP-ovci i IBM-ovci, kome vi to pletete silne stanice? Pa kaj ne vidite da vas Mika iMac sve virtualizira u dva klika

Povrsnost istrazivanje je ionako tipa lokalnog mudraca, pa ne cudi kako je sve na slikama dozivljeno kao Apple. Slucajno sam prepoznao dizajn svih stolnih instalacija i patentirala ih je aerospace kompanija vec odavno. Samo oni su industrijski ghostwriteri kakve Apple najvise voli jer im nije vazno ime vec samo honorar za obavljeni posao.

Gdje se toci i tko je tvorac virusa? Prenosi li se zrakom i kako uspjeva tako dugo opstati na domacinu? Nemam pojma. Ali "otkrivenja" koja nam se nude iz domace Mac zajednice su doista prilika za nekoga da znatno unaprijedi i protrese grane medicine i sociologije.

Buduci da je nama "nepoznat" i "stran" osjecaj zajednice, mozda im mi mozemo nekako pomoci? Jer predocena bliskost cini mi se da bas i nije jako zdrava. Barem ne po inovacijama koje svako malo citam u njihovim tekstovima

88
Visage je offline   Reply With Quote