View Single Post
Staro 13.03.2010., 18:09   #1
Dramamine
Premium
Moj komp

Dramamine's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Multimedijska konfiguracija do 3500 kn

Ovako, treba mi pomoć oko konfiguracije.

Komp će služiti za rad (uredske aplikacije tipa Office, a zahtjevnije stvari tipa Photoshop ili Autocad se neće koristiti), internet i multimediju (HD filmovi, glazba i programi tipa XMBC ili Boxee). Gaminga neće biti, tako da je to totalno nebitna stavka.

Cijena je do 3500 kn, i to bez monitora, periferije (miš, tipkovnica, zvučnici), kućišta i optičkog drivea, što znači da nemate neki pretežak zadatak.
Napomena je da se sve treba moći vrtiti u po mogućnosti full HD rezoluciji jer će monitor biti Samsung P2470HD.
Windowsi 7 će biti instalirani. Osim toga, poželjno je da komp bude što tiši.

Ja sam gledao na ADM-ovoj stranici i složio neku konfiguraciju (znam da nemaju uvijek najjeftinije cijene, ali gledat ću na nabava.net tek kad odlučim o komponentama), ali čini mi se da bi to moglo dosta bolje. Ovak to izgleda:

Asrock P45DE3, Intel P45, Intel ICH10, ATX, Dual Channel 4xDDR3 - 577 kn
Intel Core 2 Duo E7500 , 2.93GHz, socket 775, 3Mb cache – 820 kn
RAM 2 GB Kingmax DDR2 800 mhz – 308 kn
ASUS EAH4670/DI/512M, ATi Radeon, HD4670, PCIe x16, 512 MB, DDR3 – 540 kn
SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II – 645 kn
Napajanje CORSAIR 550W, VX Series CMPSU-550VXEU, 12cm vent., ATX – 600 kn

Ukupno: 3490 kn

E sad, budući da je fokus na multimediji, HDD treba biti velik i dobar. 1TB je dosta, a Raptore sigurno neću uzimati, no zanima me glasnoća. Stvarno nemam pojma koji HDD-ovi su tihi, a koji ne, pa bih htio da mi netko da bolju alternativu od Samsunga (ako postoji, štajaznam).
Treba li mi toliko napajanje? Jel da uzimam socket 1156? Skuplji je nešto (matične su skuplje), a ionako ne planiram gejmat na tom kompu.
Koje grafičke su tihe? Koja napajanja su tiha? Uglavnom, tišina je bitna.

Uglavnom, stvarno ne znam, nisam već dugo slagao nikakve konfiguracije pa nisam baš u toku što je najbolje.