rasprava se potegla na tri stranice, a zapravo bez nekih pravih i realnih prijedloga.
bilo je puno puta rasprave o pristupu tržnici samo članovima s određenim brojem postova, i svaki put je ideja odbijena. čemu onda ponavljanje po petstoti put, i to u svakom drugom postu.
ovo o osobnim podacima je žešća glupost, bez uvrede bilo kome. na stranu sve, i što se tiče zakona i što se tiče realne koristi, zamislite samo kakav bi to ogroman posao bio dok bi se napravila baza podataka.
ja još nisam trgovao s nekim a da nisam znao njegove podatke, koji su nužni da bi se recimo poslao paket ili uplatio novac.
možemo uvoditi milijun pravila i restrikcija, ali jedino pravilo koje jamči koliko-toliko sigurnu trgovinu je "pamet u glavu". također morate znati kako reagirati u slučaju da vam se ipak dogodi neko sr*nje.
tržnica ne pcekspertu, barem što se hardvera tiče, je definitivno najkvalitetnija u državi. naravno da ima svojih problema koje treba polako riješavati (samo s odvajanjem "procjena" se napravilo jako puno i uvelo dosta reda), i gašenje je ekstremno i nepotrebno.
stvari koje me smetaju na tržnici su "prodavači magle". konkretno, osoba s nula postova (jedini post u tržnici), tek regana na forum, "prodaje" posredovanja kod online plaćanja. u prijevodu, napravio karticu za par kn i bere proviziju. i takvih ima milijun, i svaki dan ih je više. također bi se riješio i raznih preprodavača na tržnici jer ako netko želi zarađivati na preprodaji neka se oglašava u nekom komercijalnom oglasniku, kojih hvala bogu ima dosta.
to je barem moje viđenje, jer naša tržnica nije komercijalna, ne služi tome da si modovi kupe novu jahtu, već da članovi lakše prodaju, odnosno kupe komponente za svoj stroj.