Citiraj:
Originally posted by segregator
truć, bla, ovo, ono, ja sam pametan, truć, bla, srebrni kabel za zvučnike promjera 25 milimetara od 25 32-kutnih žičica da bi se smanjio uticaj skin efekta košta 5000 eura po metru, ali ja ČUJEM razliku, truć bla, jedinice i nule nisu iste ako idu preko optičkog i koaksijalnog kabela, koaksijalac zvuči "toplije", "stereo definicija prostora po dubini i širini je voluminoznija", jedinice su "zaobljenije", a nule zvuče "humanije" preko koaksijalca blabla truć bla, posebno se ističe zvučno područje od 1MHz do 4MHz itd itt
|
Potpuno si u pravu.
Primi moje isprike, kad si u pravu onda si u pravu.
Percepcija i usavrsavanje slusnog aparata je nesto sto se godinama trenira bas kao bilo koja vjestina. Prepoznati timbar,mikro i makro dinamiku i valoriziranje unutrasnjeg tkiva detalja se ne postize samo tako da se kupe kablovi i slaze oprema na kat.
Potrebni su sati i sati zivog slusanja kako bi se moglo znati sto u spektru izdvojiti i po cemu odrediti koliko je sustav realistican u rekreaciji snimljenog materijala.
Tvoj prijatelji kao ni ti nikad niste razvili tu gradaciju slusanja pa je jasno zaste niste u stanju cuti razliku i jos vise je jasnije zasto ljude kao tebe jako ljute oni koji to mogu cuti. Takve osobe dolaze svake godine po sajmovima i osramoceni odlaze jer su mislili kako ce pokazati drugima kako je sve to "isto" i prevara.
Svrha svega toga je plemenitost, uzvisenost koju glazba pokrece i nema veze a taštinom i inačenje svijetu.
Ovaj post mi je izvrsna skola da se klonim besmislenog truda u
objasnjavanju substance dok druga strana i dalja gura taštinom i egom a ne nudi ama bas nista.
Žao mi je ali ja nemogu na takav nacin komunicirati, jer je daljni nastavak meni besmislen.