Domi i za tebe vazi isto, tj. da se malo posvetis ovom gore linku u mom prijasnjem postu

...
Nadam se da mislis na portove 1,2,3,4 sa zadnje strane rutera, a i ako mislis na tcp/udp portove mozes i njih ogranicit ili pojedinim portovima dodjeliti priortet.
Ja imam 3 racunara povezena mreznim kablom na ruter i svaki racunar prikopcan u zaseban port na ruteru. Ja licno sam i presao na tomato (Victek RAF) iz razloga ogranicavanja brzine racunarima u LANu koji cuclaju promet sa interneta kroz wan port.
Ako mislis na opciju
"Neka ima maximalno 2 megabita bilo koji racunar/uredzaj kad se spoji na npr. port 4 sa zadnje strane rutera" - na to mozes zaboravit
To se moze napravit ali se mora malo i poradit na tome. A to se rjesava sljedecim postupkom:
1. U static DHCP upises MAC (primjer: 000F:FFFF:FFFF) adresu racunara kojeg zelis ograniciti na 2 megabita i podesis static DHCP da toj istoj mac adresi ruter dodjeljuje uvjek istu IP adresu, npr. 192.168.1.111
2. BW Limit - Tu uneses IP 192.168.1.111 i broj kbps na koliko taj racunar zelis ograniciti, u nasem slucaju 2048 kbps, isto tako se unosi broj i za upload tj. na koliko maximalno ga zelis ogranicit. Moze se unjeti i maximalan broj TCP/UDP konekcija po IP adresi u lanu, kao i prioritet
3. ARP Binding - Zakacis kvakice na :
-"Enable ARP Binding" - s ovim si rjesio korisnike koji manuelno upisuju IP adrese i zaobilaze static DHCP. Evo ti moj primjer: Ja isprva nisam bio stavio kvakicu na ovu opciju, buraz upise neku drugu IP adresu manuelno i zaobidje ogranicenje, tj. downloaduje s interneta maximalnom brzinom, kod mene na cod2 divljaju pingovi. Kad sam zakacio ovu kvakicu a buraz upisao manuelno ip razlicit od onog iz static DHCP-a, nije mogo uopste na net.
-"Limit unlisted machines" - s ovim si rjesio da sve nepoznate mac adrese uopste nemaju pristup internetu kroz wan (vazi i za one koji se spajaju Wirelessom na tvoj ruter)
Ovako iskonfigurisan ruter ce dodjeljivati macu (000F:FFFF:FFFF) 2 megabita downloada kad je spojen u bilo koji od 4 porta na ruteru.
Nadam se da su ti sada stvari malo jasnije

, ako sta zapne javite ovdje, tu sam da pomognem
JA sam za DD-wrt profesional dao 16 evra misleci da ta opcija radi na nacin "Neka ima maximalno 2 megabita bilo koji racunar/uredzaj kad se spoji na npr. port 4 sa zadnje strane rutera" - ali kod dd-wrt QOS uopste neradi, dzaba dao pare
http://img27.imageshack.us/img27/9680/ddwrtg.jpg
ovo sa slike neradi
EDIT: Evo promjenio sam i u potpisu : Linksys WRT54GL@Tomato 1.25.8515 RAF (Victek Mod)