View Single Post
Staro 23.11.2004., 13:22   #20
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
U bivšoj firmi imali smo tipa koji je bio zaluđen hi-fijem, i tako malo po malo dođemo do kablova. Ja sam za zvučnike koristio najobičniji strujni kabel (ne ppr nego prepleteni), a kod njega su bili nekakvi monster audio "200 dem po metru" kablovi.
I tako malo po malo došli mi do toga da smo ja, on i radi "objektivnosti" još 3 kolege svratili do njega doma i napravili slijepi test. Nismo uopće testirali koji kablovi bolje "zvuče" nego samo da li smo u stanju primijetiti kad je kabel promijenjen. Nitko, uključujući i vlasnika skupih kablova, nije imao rezultat 10/10, a prosjek je naravno bio oko 5/10.
Međutim, jako je teško priznati da si dao 2000 dem za nešto što si mogao kupiti i za 10 dem, tako da mislim da me i danas mrzi

Anyway, kod analognog prijenosa bilo čega NE POSTOJE dva uređaja (gramofona, tv-a, telefona...) koji rade isto, čak i kad su isti model/serija itd. Kod digitalije je stvar potpuno drugačija, iako naravno postoje i tu određeni problemi koji proističu iz činjenice da su zvuk/slika "kontinuirani" tako da svako preskakanje/zastajkivanje radi korekcije greške izaziva čujne/vidljive probleme (iz istog razloga tcp/ip nije pogodan za prijenos slike/zvuka npr)

Međutim, kod DVI prikaza margine greške su tako malene da mislim da nema šanse da netko vidi razliku kod prikaza na LCD-u IMHO. I mislim da bi test sličan onom koji sam naveo na početku priče to i pokazao.
segregator je offline   Reply With Quote