View Single Post
Staro 10.03.2010., 17:39   #2963
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
1) Ja sam svojega nakon vožnje po snijegu u zadnjih 2 mjeseca oprao s vodom (preporučam odmah nakon što si došao sa bajkom, inače će ti se sol uhvatiti po svuda, pedalama i slično), lanac malo odmastio sa WD-om (nije radila benzinska da kupim dizel, bengu ili Ivasol), oprao ga opet vodom da se ispere WD i onda nauljio sa uljem za motore (bolje nemam) i ostavio ga nauljenog dan-dva. Prije prve vožnje prebrisao lanac da se baš ne hvata ludo nečistoća i onda sam išao ono na Sljeme sa buljom.
Dobro, ja sam nakon 2 mjeseca što ga nisam dirao, a vozio sam se po snijegu i soli, očistio i mašinicu, nabu provjerio i slično. Generalku sam napravio prije sezone (koja je opet propala jer je eto opet vani snijeg).
Za sada, nakon svake ili par vožnji bih oprao bajk vodom i očistio lanac.

2) To nije novi lanac i kazeta, jelda ? Jesu prije bili isti lanac na istoj kazeti ili si šarao (lanac s jednog bajka, kazeta sa drugoga) ?

Digni zadnji kotač sa nekim užetom gore i okreći pedalu, pa ćeš sam vidjeti jel se lanac negdje krivi (jer veliš da je imao malu nezgodu) ili ako si stavljao lanac i kazetu koji nisu novi a prije nisu radili skupa, može ti biti i do toga (prejako istrošen lanac ili kazeta ili oboje).