View Single Post
Staro 10.03.2010., 14:48   #79
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Ladybug Pregled postova
Kad se već bunite na Fejsbuk pravopis, mogli bi i vi koji ste regionalni nacisti, naučiti koju književnu riječ.

Ja sam štel, lipo san ti reka, organizovano je sve, itd.

McG.
Yebote, pa ja sam mislil da si ti vredu cura, a kad ono... Ne znam točno kaj sam ti ja skirvil u svemu ovome (možda to kaj koristiš Fejsbuk, pa se nalaziš prozvana), ali ja od prvog dana registriranja pišem/pričam štokavskim i kajkavskim narječjem. Ako te smeta moj kaj i tome slično, ja bez problema mogu sve na čistom književnom štokavskom ili jednostavno prijavi sve moje postove.

Dok god ne pričam/pišem na "štakavskom" koji se udomaćil (poglavito) diljem Zagreba i ostatka Lijepe Naše doseljenjem svih mogućih nacionalnosti - boli me briga, dal me ti ili neko deseti smatra regionalnim nacistom. Nikad nisam ljudima prigovaral za narječja, niti ikad budem, a kamoli da im ko ti meni dijelim naciste.

Ja sam se osvrnul na općenitu nepismenost i zatupljenost hoću-net-i-daj-mi-Fejsbuk-profil generacije, koja sve više proizlazi iz mahnitoga korištenja svega kaj se na netu nudi i sramota je da danas ljudi ne znaju osnove-osnova hrvatskog jezika, pa posežu za kojekakvim pizdarijama od riječi koje se spomenul u prijašnjim postovima. Daj si truda, pa baci pogled na koju temu, pa mi onda reci da izrazita nepismenost nije uzela i prevelikog maha.
Citiraj:
Autor wnbeeeE Pregled postova
Facebook je odlična stvar, svađate se protiv tehnologije a svi znamo da sami ne biste mogli bez toga.
Ko se svađa, pa samo raspravljamo o tome kud sve to ide.
McG je offline   Reply With Quote