Vidim da je ovo ostala centralizirana tema za crtane. Danas me je kolega
Wiseman podsjetio svojim
avatarom na vrlo atmosfericne i osebujne
Moominse.
Sjetio sam se nekih crtanih koje bi volio da mi netko detektira jer nisu datumski uzasno stari. Samo da najdem originalni naslov. Zato sam i probudio temu jer inace cu zaboraviti pitati. Znam da su isli i kod nas, pa valjda nije tesko za prepoznati.
1) Avanture Muhe =
Fly Tales (pronadjeno
hvala Raven_1)
Avanture nekakve simpaticne muhe. Dal se serija zvala kao jedna rijec ili po toj muhi, stvarno nisam obracao paznju. Ali 100% francuska (mozda kanadska) produkcija.
Simpaticna crna muha koja stalno ulece u neprilike ali i nalazi nove prijatelje. Odlicna glazba i jako lijepa animacija. Na prelazu u IT vode ali strukovno i dalje odlicna animacija. Ja sam je gledao krajem 90-tih vani preko kablovske ali 100% je isla i na HRT-u kasnije.
2)
Kokosi ili Kokosichi? = i dalje trazim
Eh, ova serija me vec pomalo zabrinjava jer nije bas previse poznata a isla je sredinom 90-tih na HRT-u. Nekakav sasavi otok sa zivotinjama - preciznije, kraljevstvo zivotinja.
U tom kraljevstvu glavni Boss je neki kralj (Lav?) sa svojim pomogacem papigom i stalno maltetira zivotinje koje silom privodi da slusaju njegove pokusaje instrumentalnog soliranja. Urnebesno otkaceni dijalozi i jednako zabavne zivotinje. Uglavnom sredina 90-tih.
Hvala na prepoznavanju ili mogucim linkovima