komp ne pokazuje bios nista....
evo dobio jedan komp na poklon...
proc amd athalon 64
maticna neznam ne pise nigdlje nista na njoj
napajanje neko 450wati
1gb ddr
bla bla
provjerio sam grafičku i ram i oni su ispravni i napajanje je ispravno mislim...
sada je ili maticna ili proc...
evo problema:
sve mi je uredno spojeno(bez hdd cd romova i bilo sta na pci slotovima)
i kada ga upalim svijetle dvije crvene ledice.. na matičnoj, ventilatori se full brzinom vrte i nakon 4 sec uspore se onako an umjereno... a ledica na kucistu koja signalizira dali je komp upaljen ili ne ona blinka.. znaci ne svijetli nego blinka....
kada izvadim ram ista stvar...
kada izvadim grafičku a ram pustim- onda zapišti jednom maticna ventilatori se full usporo jedva da se vrte i ledica za paljenje svijetli normalno.... a ventilator na proc jedva da se okrece...
kada izvadim i ram i grafičku- onda se ventialtori normalno vrte.. na matičnoj i dalje svijetle dvije crvene ledice.... ali sada ima dugačke beepove u razmaku 1 sec znaci non stop beep beep beep i ledica na kucistu opet blinka....
e sada je ovdje tko pametan i moze rec sta se desava.... probo sam s drugom grafom i drugim ramom ista stvar.. jedino nisam napajanje mjenjo jer ga neam duplog
EDIT:
i da probo i fanove odspojiti.... evo pregledo jos jednom cijlu maticnu ne pise nis na njoj osim na ventilatoru od maticne na chipsetu pise DFI....
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 09.03.2010. u 00:05.
Razlog: spajanje postova
|