Citiraj:
Autor zmaksonvil
Napravio ja alignment iliti po naški poravnanje diska, a poštimao i ove stvari koje si dodatno dao za poštimati, ali nije baš nešto pomoglo. Nisam pratio smrzavanje na sekundu-dvije (iako mi se čini da to je bolje nego prije), ali CrystalDiskMark pokazuje više manje iste brojkice. 
A i drugi dio mog pitanja bih ponovio, na njega se nitko nije osvrnuo.
Zašto se windowsi dižu puuuuno brže kad je SSD sam, a kad stavim još jedan "storage" disk, windowsi nešto traže, kopaju, čekaju... Što se događa u tom fazi dizanja windowsa? Ima li lijeka za to?
Ima li još neki recept iz vaših kuvarica za moj diskić? 
|
to što ne vidiš neke značajne promjene u cdm-u, to je ok, ne bi ih ni trebalo biti, eventualno bi neš sitno trebalo biti bolje nakon alajmenta
onaj utility sa ocz-ovog foruma služi baš za to, da eliminira trzanja, tak da, nemoj gledat benčeve neg baš probaj pratit kak sve to zajedno radi
što se tiče dužeg dizanja winsa dok uboden hdd, neam pojma
ja znam da je recimo bios duže prikazan u istom slučaju zbog spin up-a...
al za winse nisam siguran...
možd imaš neš instalirano na njemu ili je page file na njemu ili nešt tak slično...ne znam...
Citiraj:
Autor lit
Windows7 imaju pravu podršku za SSD-ove, sve starije verzije windowsa nemaju te, zato i tu možeš tražit grešku sporosti.
Zatim sve programe koji ti snimaju na SSD trebas preusmjerit da snimaju na HDD, SSD najbolje dolazi do izražaja čitanjem a ne pisanjem. Što više koristiš Write/pisanje to su mu lošije performanse, ne jednom nego konstantno padaju s vremenom.
Takve problem se nadam da će riješiti u nekim budućim verzijama SSD-a.
|
pa baš i ne...
sve što w7 napravi bolje u odnosu na ostale winse je da ne defragmentira ssd po šedleru i isključi onaj ready boost...
auto alajment ima i vista, međutim, prednosti auto alajment-a se ne osjete samo na ssd-u, i klasični hdd će bolje radit ak je alajnan
isto tako, nije istina da treba sve instalirat na hdd, baš suprotno, treba stavit na ssd, da se brže dižu i da se osjeti onaj fini brzi rad
eventualno treba izbjegavat, recimo skidanje torrenta na sam ssd, zbog životnog ciklusa fleš memorije i write amplification-a...međutim, ja imam slc pa me ni to ne sekira previše
dakle, problemi ne postoje, 64gb mlc je deklariran da će radit duže neg što ću ja živjet ak se na njega briše/piše 50-ak gb dnevno, tak da...sam vudrite
ssd-i koji imaju problem su oni koji imaju loš kontroler, međutim, iako se takvi više ne prave, na žalost, kod nas se još uvijek mogu kupiti...
zato, treba izbjegavat, "jeftine" ssd-e, jer, najčešće su baš to, prejeftini da bi bili dobri

iako, može se i s njima čist fino radit uz određene dorade i odricanja...