View Single Post
Staro 08.03.2010., 17:46   #15
Jackson
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Evo updeateani dojmovi...

Sve gore napisano stoji, svaka bitka u kojoj postoji topništvo se svodi na defenzivu. AI je krajnji užas. Campaign i Battle AI izgledaju kao da ih je moj mlađi brat kodirao. Goddamn američko tržište...

Dosta stvari u igri su daleko naprijed od Empirea, doduše. Grafika je zbilja bolja, a sve malo lakše radi. Na campaign karti je to vrlo vjerojatno zato što je manja.

Očito su malo skupili koju ideju od modova, tako da ima više dima i zvukovi su dublji. Atmosfera je dobra. Najbolji detalj mi je bio kad sam razarao venecijansku pješadiju, a oni viču "Mama! Mama! Aiuto! Aiuto!".

Nedostatak "Fire by Rank" firing drilla mi je totalno čudan, ipak je bolji od ovog novog "Fire and Advance". Probajte dočekati konjanički juriš pa će sve biti jasno. Navodno je ovo povijesno točno, ali volio bih izbor.

Vidim da su makli većinu zidova sa battle karti, skužili su koliko su loše implementirali sustav pa umjesto da ga poprave, maknuli su ga...

Poboljšanja na campaign karti su u redu, sviđa mi se attrition i ostali dodaci.

Igra ima puno ograničeniji scope od svih prethodnih Total War igara, najviše podsjeća na Alexander: Total War. Replayability je vrlo nizak, osim Coalition Campaigns, ne bi mi se dalo ništa odigrati dvaput. Ipak je ovo ekspanzija, a ne kompletna Total War igra, što god oni govorili.

Autoresolve je totalno čudan, u opsadama pobjeđuje 700 na 1500 sa 100 gubitaka, a kad sa 1500 ljudi naletim na 60 konjanika, izgubi 200. Surrender opcija konačno radi, za razliku od Empirea. Doduše, campaign karta Empirea je bila toliko loša da nije bilo ni smisla da funkcionira.

Sve u svemu, još uvijek je dosta loše. Sve promjene su kozmetičke, a gameplay, iako u nekim segmentima (campaign karta) je i dalje užasan zbog lošeg AI-a. Šalje male stackove (mada ne tako malene kao u Empireu) u vašu pozadinu koje lako uništavate jedan do jedan, generali i konjica su suicidalni, pješadija se preklapa, ne može razviti liniju pa kreću u melee juriš... Loše i predvidljivo. Baš za dva popodneva odigrat, stavit na policu i čekat modove da nešto poprave.
Jackson je offline   Reply With Quote