View Single Post
Staro 22.11.2004., 19:05   #12
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
'

"It is a capital mistake to theorize before one has data"
(Arthur Conan Doyle)

Kao prvo sebe krivim sto sam uopce komentirao izjavu koju si dao.
To je bilo dostatno da apstiniram od bilo kakvog odgovora.

Vec ono sto si rekao za nebitnost filtera neovisno o kojoj domeni prenosa govorimo je fundamentalno nepoznavanje materije i obzervacija koja reflektira nepoznavanje elementarnijih osnova za nastavak ove tematike.

Govoris o teoriji.

U teorijskim sumacijama postavki nekog pristupa i njegove implementacije sam proces aktualiziranja kao egzaktan model fizicke realizacije je i dalje ovisan u ovom slucaju o elementima izvan teorijskog okruzenja, elementima ciji ce ustroj i kvaliteta determinirati finalni doseg te teorije.

Svaki dizajner kartice zna da je za kvalitetu DVI kartice izmedju ostalog filter jedanko vazan kao i kod analogne.

Ako je mediokritetna kvaliteta dijelova na toj kartici ili je ciljani segment na ustrb kvalitete kako bi dohvatio odredjenu granicu cijene...tada zasigurno govorimo o kvalitativnim razlikama. Svim dizajnerina kartica nisu postavljeni isti prioriteti finalne kvalitete proizvoda.

Razumljivo da je oscilacija kod recentnijih DVI kartica bitno manja nego sto je bila do prije par godina sa usporedbom 2D kvalitete ne-DVI kartica.

No to je zato sto su uz kvalitetu izrade vecina shvatili da kvalitetna 3D kartica ipak treba imati i kvalitetan 2D filter i opcenito nema razloga da taj dio toliko oscilira a jednako je relevantan manjem ali ipak relevantnom segmentu korisnika.
Takodjer, takav pristup daje na tezini kompletnosti samog proizvoda u industriji.

U svijetu tvoje teorije cini se dostatnim da kupis digitalni aparat od 4mp za 1000kn i kazes da ti ne treba drugi jer sve 4mp kamere daju u teoriji istu sliku. Koliko je to opipljivo u stvarnosti?

U teoriji prvih obecanja satelitske TV, prijem je savrsen i potpuno neovisan o svim utjecajima (atmosferski,vremenske anomalije...) no u stvarnosti?

U teoriji "nula i jedinica" vecina digitalnih konektora audio prenosa daju istu kvalitetu. Digitalna transmisija treba 300MHz.

U teoriji plasticni opticki (fiber optics) konektor trebao bi trebao bez problema zbog prirode prenosa biti imun na sve gubitke (duzina) te dati vrhunski zvuk. U praksi daje jedva 4MHz i smatra se uz ST (AT&T) naj slabijim prenosom za kvalitetnu reprodukciju.
Sam razlog zasto se uopce ta konekcija iz svijeta kompjutera nasla uopce u audio sferi je takodjer opijenost teorijom.

Naime, zbog preciznosti digitalnog prenosa izmedju osobnih kompjutera,printera i periferije dalo je iluziju da se to moze prenjeti na audio,te da ce teorijski doseg biti dostatan. Nazalost,audio signal nije jednostavan i nemoze se tretirati kao prvi pa je zato i dao ovakve rezultate. Opet teorija

Zato je pocetkom 80-ih nakon promocije EIAJ-a (optical) doslo do potpuno novih termina "digitalnog zvuka" i svih negativnih predznaka takve implementacije.

U kontemplaciji teorije "jednakog" ili "savrsenog" prenosa, ako se teorija misli sprovesti u realizaciju onda "nule i jedinice" opet ovise o korelaciji vaznosti I/O i kvaliteti implementacije same konekcije te sve ono sto dolazi iza iste.

Sve ono sto cini iskoristivom istu do zadanih teorijskih dosega,sve
to utice na finalnu kvalitetu prenosa po znanoj uzrecici iz industrije : > Garbage IN Garbage OUT <

Poslao sam mail svom najdrazem tehnicaru Louie-u (Matrox) ali nije mogao naci jedan mega-faq o proizvodnji kartica.

Dok to ne pronađe i pošalje, stavio sam jedan pocetnicki post sa potpuno jednakom formulacijom teze tvog komentara kako bi dobio sluzbeni odgovor od prvog imena kvalitete prikaza :

http://forum.matrox.com/mga/viewtopic.php?t=13012

Citiraj:
Svašta se ovdje dalo pročitat, osim činjenice da sve kartice preko DVI izlaza imaju apsolutno istu sliku, ono, nule, jedinice, nikakvi je...ni filteri
Danas mladenacka zanesenost i povrsnost na jednom forumu ipak nije vise dostatna, buduci da u vrlo kratko vemenu mozes istraziti Web te koliko toliko odvagati smisao ovakvih letecih komentara prije nego ih post-aš na forum. Za mene je forum od prvih dana BBS-a kvalitativna interakcija razmišljanja raznih korisnika i razne tematike ali isti pretpostavlja da osoba ako nije pretjerano upoznata sa odredjenom sferom ne oblikuje isto u komentar koje predstavlja kao relevantne teze.

Visage je offline   Reply With Quote