Čudi me da nema ove teme već, samo ona sa čarobnih 14% popusta...
Vjerojatno zbog bajnih cijena, pa ga veći dio PCE populacije izbjegava.
Uglavnom, opisat ću kratko, ali nimalo ugodno iskustvo.
Frendu sinoć krepao wlan i zove da pogledam. Ustanovili smo da mu je wlan usb krepao (
neki edimax). Njemu bilo hitno to nabaviti što prije (
čitaj, briga me kolko košta, 79. level sam i hoću noćas igrati wow) i tako mi otišli u technomax. Gledamo D-Link i Linksys. Prvo sam pitao koliko jamstvo imaju oba. Linksys 24mj. (
WUSB54GC 239kn) a D-Link ne zna lik (
DWL-G122 169kn)

Reko ajd vidi na netu kolko daju drugi dućani, pa ne bi trebalo biti drugačije... Lik brlja, pa mu predložim da bubne na nabavu i otvori par linkova. Svugdje 2god. Ajde taj ćemo pošto i Linksys ima toliko. Na blagajni pitam curu za jamtveni, ona hladno kaže da je račun jamstvo. Reko pa ne može račun biti jamstveni itd, i tako ona blebnula da ima jamstvo 7 dana. U tom roku ga mogu zamijeniti, a kasnije nek se slikam. Dok je taj razgovor trajao, mi već platili. Ja na to odlazim do informatike po Linksys i mijenjamo. Sad sam dobio i jamstveni, ali je onako, preko ku*** lupila žig.
Dođemo frendu, ne radi... Probamo na drugom kompu, ne radi...

Vratimo se u dućan po drugi. U međuvremenu dečki isprobali na nekom svom kompu i njima radi, ja opet wtf... Reko, ipak vi meni dajte drugi jer serijski broj uređaja ne odgovara ser. broju na jamstvenom, pa tako ni garancija, Sve provjerili, došli njemu, instalacija opet ne prolazi aaaaaa. Na netu nađem da dotični nekad kaki sa Win7. Nađem nekakav tutorial, ništa. Tad je već bilo kasno, a ja gladan i umoran uzeo usb sa sobom i planirao ujutro mijenjat u dućanu.
Danas dolazim, reko ni ovaj ne radi. Sad oni pokušavaju na kompu koji ima 7 (
a ne xp kao prošli put) i stvarno ne radi. Uzmem jeftiniji D-Link s namjerom da uzmem 70kn i vratim dečku. Ženska na blagajni kaže da moram uzeti nešto u toj vrijednosti, da mi ne može vratiti novac. Ja si mislim, pa mora. Zovem bivšu kolegicu računovotkinju na mob, kaže da su to fore blabla i nek mi vrati razliku. Ja se pozovem na objašnjenje dotične gospođe, na što ova jaaako nevoljko promrmlja kako se ne želi svađati za 70kn, te kako će ona ostati bez posla za 15 dana zbog toga. Reko, gledajte, ja ni nemam posao i 70kn nije sitnica.
Doviđenja.
Sad tek vidim koliki sam roman napisao, ali nisam od onih koji samo tako odustaju i znam kako stvari funkcioniraju. Da je frend išao tamo, em bi ga oženili za jamstvo, em bi mu uzeli i tu razliku da mora nešto kupiti, em bi potrošio vremena 3 puta više nego ja. Ovaj drugi izlet je trajao dobrih pola sata....
Eto, ako netko pročita i nađe se u sličnoj situaciji, inzistirajte na svojoj lovi, prijetite čime morate i ne dajte se sje****. Mnogo ljudi uspiju preveslati, ali mene neće