View Single Post
Staro 06.03.2010., 19:26   #14
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
I dalje mi nije jasno kakve su to strašno niske ocjene. Ako je ocjena od 1 do 100, a ja sam napajanjima dao oko 65, to bi značilo da je riječ o osrednjim proizvodima koji mene kao recenzenta nisu impresionirali svojim mogućnostima i pripadajućom cijenom.

Čini mi se da niste ni pogledali link s rezultatima testiranja OCZ-ovih napajanja. Tamo se jasno vidi da su dva od četiri napajanja (slabiji modeli, 610-vatni Silencer i 500-vatni ModXstream) dovedena u praktički 100% load koji stvara računalna konfiguracija (nasuprot nekakvom specijalnom loadu koji se može napraviti umjetnim metodama).

U prilog mojoj tvrdnji da bequietova napajanja imaju relativno lošu naponsku regulaciju ide i ovaj graf

Riječ je o grafu pada napona na 12-voltnom vodu zavisno o opterećenju. Prilično se jasno vidi da sva tri bequieta i u nešto manjoj mjeri Hiper, imaju vrlo jak pad napona prilikom opterećenja. Silencer i ModXstream su istovremeno vrlo stabilni.

Vjerojatno će sad netko zakačiti na to da opterećenja na napajanjima nisu bila jednaka. Ja kažem da to nema previše veze. U oba slučaja je opterećenje stvarala računalna konfiguracija tako da je raspored opterećenja po railovima bio praktički jednak u oba slučaja. Na koncu je jedino bitna ukupna potrošnja u odnosu na deklariranu snagu napajanja, a tu je odnos vrlo sličan.

Da su bequiteova napajanja imala bolju naponsku regulaciju, dobila bi veću ocjenu. Da su nudila više snage za isti novac, uslijedila bi bolja ocjena. Da su imala EPS konektore, opet bi tu bila bolja ocjena. Da skratim priču, ja i dalje mislim da 65/100 nisam dao bezveze.