View Single Post
Staro 06.03.2010., 13:05   #975
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
A razlozi protiv Win7 na tom Mac-biased siteu su bas dobro stivo...

Pogotovo one spike "XP and Vista work fine", "its Vista Service Pack" i "It’s expensive compared to other options"... Prvo, i Golf dvojka "works fine", ne znaci da si nebi trebali priustit nesto modernije, novije, jednostavnije za koristenje i brze. Ove pi_darije da je Win7 service pack za vistu... a sta je trebao bit? Pa i Win95 i Win98 izgledaju slicno. Pa i XP, ako maknes skin. A svaka budala moze trivijalizirat novi OS da je "stari sa zakrpama i 3 nove mogucnosti". To je donekle i istina, ali kad novih mogucnosti ima 50 i one zaista rade prokleto dobro, onda je to vec nesto.

Da su skupi, ajde kako kome, botttom line je da platis Win7 Professional i koristis ih iducih barem 5 godina po mojoj procjeni... Znaci 1200-1300 kn kroz pet godina... 20-22 kune mjesecno. To je jedna kutija cigareta.

Do sad mi je Win7 install count stao na cca 16 masina... Nitko se nije bunio, svi zadovoljni, a samo na 8 (od toga 6 laptopa) sam trazio neki driver, najcesce ATI mobility Radeon jer ih jedno vrijeme nije bilo ni za pod jaja na WinUpdateu. A i ja ih imam vec 7 mjeseci manjse vise, rade apsolutno savrseno. I jos uvijek si nisam bas zdrav kad tako nesto pricam za Microsoft OS

(njesra, dok ja natipkam, odu postovi, mod brisi ak treba, nema linka koji komentiram )

U svemu si u pravu. I ja sam stavio win7 na brdo masina i svi su zadovoljni. I ja sam zadovoljan ali svaki OS ima svoje mane i prednosti. Zato i postoje razne zakrpe i service packovi. Sve ono gore sto sam naveo ce se vjerojatno zakrpati u SP1,zato sam i napisao da cu pricekati sta ce biti kad izadje SP1.

S druge strane,kad radim nesto na PC-u,volim da mi radi kako treba. Slazem se da je Win7 bolji od prethodnih OS-eva u opcenitom smislu,pogotovo od VISTE,ali za ono gore sto sam naveo da radim, bolji mi je bio XP pa cak i VISTA u nekim sitnicama. Stvar je u tome sto u tom slucaju uopce ne mogu koristiti Win7,nego sam morao instalirati XP i prebacivati se na njega da bih uspjesno obavio posao,pa ga opet restartati i vratit se na Win7,a to je stvar koja malo iritira. Zbog toga sam i prije imao dual boot i malo mi je muka od tog dual boota,volio bih jednom stavit jedan OS i da radim sve na njemu.

Kao sto sam prije napisao,pricekat cemo SP1 ili neke hotfixeve, mozda se situacija popravi.
spawn je offline   Reply With Quote