Ne znam za ostala napajanja koju su bila na testovima, ali sam siguran da ovi modeli ne zasluzuju bas toliko niske ocjene.
Npr kod vecine stranih recenzenata, cak i ako napajanje eksplodira (nakon sto je natjerano izvan specifikacija kako bi se testirale el. zastite) dobije vece ocjene od ove ...
Kada se gleda regulacija napona, nema napajanja koje pod punim opterecenjem (ili bez njega, ovisno o nacinu reguliranja) nece imati barem 1-2% odstupanja.
Takvo napajanje nije ugledalo svjetlo dana i iskreno vjerujem da nikada niti nece ... a ako je netko i dobio bolje rezultate najvjerojatnije napajanje nije stavljeno pod dovoljno veliko opterecenje (sto znaci 100% DC load, a ne AC).
Dakle opaska o nekakvoj svemirskoj regulaciji OCZ napajanja je samo nedovoljno postavljen load ... pri 100% loadu se napajanja jednostavno drukcije ponasaju.
Opet ovo izuzetno ovisi o tome koji su railovi optereceni, jer neka napajanja ne vole opterecen 3.3V + 5V rail, dok druga ne podnose maksimalno opterecenje 12V raila (izbacuju velike devijacije na preostalim railovima).
Sto se Fortrona Blue Storma tice to je ok napajanje, ali u tom slucaju cijena kao prednost pada u vodu, tako da u tom slucaju Fortron nije (pre)jeftinija prilika.
Napajanja daju snagu vecu od deklarirane (sto se moze donekle vidjeti i iz Wolveovih mjerenja - ta konfa pod
Furmark+Prime95 vuce poprilicno za jedno 430W napajanje).
Mogu se pronaci i na
drugim mjestima recenzije
be-Quiet napajanja i moram reci da nigdje nisu dobila ova niske ocjene.
Naravno uvijek se podaci mogu pronaci i na sluzbenim
80Plus stranicama.
Ovo kritika nije upucena nikome osobno, ali jednostavno se ne moze ne vidjeti (namjeran ili nenamjeran) sivi ton koji se proteze tijekom cijelog teksta prilikom opisivanja ovih proizvoda.
Jednostavno ova napajanja nisu nigdje bitno zakazala da bi se mogla toliko slabo ocijeniti (osim eventualno u kolicini/duzini konektora, ali opet to nije neispravan rad ili sl.).
Opet ponavljam, ovo nije osobna kritika i uvijek stvari pokusavam sagledati objektivno, a stvarno nemam ni trunke nekakvih osobnih razloga za uzdizanje ili pljuvanje be-Quieta kao takvog.
Komentari su iskljucivo u cilju poboljsanja kvalitete pcekspert reviewa ... samo to sam štel reći, nista drugo