Citiraj:
Autor sti
koji je razlog što ovaj monitor košta preko 5k $ ? ok,kužim,riječ je o najprestižnijem brandu u svijetu monitora,korištene su superkvalitetne komponente,reprodukcija boja je bolesna,ali opet,zašto košta ovako puno ?
|
221 je graficka perjanica. Sam Eizo ali i link iz
mog posta jasno sugerira da su CG modeli do njega vec duze vremena dostigli vecinu vrlina i da vecini korisnika nece biti potreban. 221 je kao dodatni paket 'vozne dinamike' super sportasa na kotacima. Finesa od dodatnih 50 PS i olaksanih 80 kila nekome ce biti iskoristeni potencijal a nekome potpuno beznacajni. 221 je maksimum koji je Eizo predocio u monitoru. Uz pokoju neiskoristenu pojedinost (sve je linkano pa necu u detalje) koja ostaje u domeni teorije i koju za sada korisnici i ne mogu do kraja iskoristiti. Ali i dalje sluzi kao ogledni simbol na svakom grafickom/photo sajmu kao i preporuka korisnika koji ga preporucuje drugima. Nekome tko ga koristi kao instrument u poslu, vrlo ce malo mariti za njegovu cijenu. Zapravo cijena tada i nije neki problem a to potvrduje i njegov status.
Eizo danas cak i sam nastupa sa novom generacijom Flex modela (- hard kalibracija) za koje kaze da ce mnogim entuzijastima biti dovoljna zamjena za CG seriju. Citas testove i vidis kako razni novi Dell-ovi/HP-jci i nakon kalibracije nikad nisu na potpuno zadovljstvo pro korisnika. Novi Flexeri su po tom pitanju vrlo bliski CG seriji i takvih problema s njima nece biti. No, to istina ima i svoju cijenu. Dobro, ovo jesu mahom promo video materijali, ali i dalje daju jasnu poruku na pitanje zasto :
Got EIZO? Milk Does. ,
Photo Plus Expo 2008 ,
Nanao ColorEdge
Primjetio sam da se po sigovima dosta High-End gamerskih konfi (na stranim forumima) sve vise znaju naci Flex monitori. Zapravo to ce jos bolje znati od mene oni koji redovito prate spomenute forume ili znaju vise manje glavne serife medju $ gamer korisnicima. Sto i nije cudno kad se pocne slagati od svega najbolje. Sumnjam da ce reci nesto protiv modela osim prigovoriti nesto visoj cijeni.
Danas kad se sve stanca sa "iste trake", lijepo je znati da postoji netko (u bilo kojoj bransi) tko iz jedne tvornice shiba sve monitore i zivi samo od jednog jedinogo posla : u sluzbi oblikovanja najboljih monitora.
To i dalje ne znaci da vecina nece biti super zadovoljna sa svojim monitora, ali veseli znati da postoji i Eizo