Citajuci malo po forumima i tako to, odlucio sam svoj sistemski disk zamijeniti sa SSD diskom, a taj "stari" obicni 3,5" disk pretvoriti u storage. Nabavio sam (Protis) Apacer A2701 disk od 32 Gb i veselio se stavljanju istog u pogon. To radi vise-manje dobro, ali svakako sam vise ocekivao od SSD diska.
Nasao sam benchmark od nekoga koji je tu na forumu prodavao SSD disk, nemam pojma vise tko je to bio, mozda "Tomy B."

i probao napraviti svoj sa istim tim programom, odnosno sa CrystalDiskMark-om i podaci su porazavajuci. Na slici u atachmentu su benchmark mog i njegovog diska, a brojke govore i previse.

Na slici se vide njegovi i moji rezultati. Je li moguce da je Apacer disk toliko losiji od 'Super Talent' diska koji opet bas i nije neka marka? Ili moj SSD disk ima neki feler, pa da ga reklamiram?

Disk je sistemski, odnosno na njemu su instalirani windowsi XP SP3. Relativno dobro radi, u stvari prilicno dobro, kad je otvoren samo jedan program i radi se u njemu, ali ako rade dva ili vise procesa istovremeno... katastrofa.

Npr. kad se instaliravaju windows update-i, i surfa nesto sa Firefoxom, to postaje nepodnosljivo. Cim disk mora raditi na vise mjesta paralelno, komp radi k'o dobra stara 386-ica.
A i kad sam vec tu... Jos jedno pitanjce.
Kada je taj isti SSD disk radio sam na SATA sabirnici, windowsi bi se digli dok si rekao keks, na onom prvom Windows XP screen-u bi kockice (da ih tako nazovem) prosle samo jednom i Windowsi bi krenuli dalje i digli se za zbilja niti 10 sekundi. A kad sam na drugi SATA prikljucak spojio 'storage' disk (WD 500Gb), te kockice bi prolazile 6-7 puta kako kad, ali nikad brze odnosno manje od toga. Zasto je to tako? Sto se dogadja u Windowsima dok idu te kockice, da li se cherkira hardver, ili koj kua??? Moze se to negdje dizejblati?
Hvala na pojasnjenjima i savjetima unaprijed.
Pozz svima