Ova igra je sranje totalno, AI je još uvijek smeće. Creative Assembly me nervira kao rijetko koja firma... A šta ću kad mi je stalo do Total Wara. Samo što je Napoleon izgleda puno više zaključan za modove!
Uglavnom, melee bug se još uvijek pojavljuje. Suicide general je novi problem, protivnički generali se stalno zalijeću u topove i light infantry, naročito ako AI nema druge konjice. Ako stavite light infantry na bokove, šansa je 100% da će se general zabiti u njih. Ovaj problem nije bio toliko naglašen u ETW-u, tamo generali nisu imali ovako suicidalne tendencije. Nakon toga nije nikakav problem srediti AI zato što im moral masovno padne.
AI je užasan u postavljanju topova, uglavnom ih stavi negdje gdje ne pokrivaju niti dio bojnog polja.
Drugi problem koji uništava igru je takozvani Pickett`s Charge bug. Ako igrač ima makar i jedan top, AI kreće u juriš, nakon čega ga je vrlo lako raskidat canisterom. Kreće u juriš čak i kad ima puno više artiljerije od igrača. To znači da kad igra obranu, napušta jaku defenzivnu poziciju i izlazi na otvoreno. SVAKI PUT!
Zbog tog užasnog predvidljivog ponašanja AI-a za mene je igra uništena. Jedino kad se makne laka pješadija, generali i igračevo topništvo, AI se ponaša normalno, brani se iz pripremljenih pozicija. Tek onda bitke izgledaju sličnije stvarnosti, znači pucnjava na distanci.
Idem zapalit jednu.