Uspio sam uhvatit Avidove SD-7 V-brake čeljusti na Dropbike-u.Bile su skroz nove, još zapakirane u vrećici.
Danas sam si uzeo cijelo popodne vremena jer sam znao da kad krenem po tome nema kraja problemima...
Na sreću nisam imao previše problema, jer sam imao većinu dijelova doma.
Prije sam imao onaj stari tip V-brake-a sa onim paknama koje su imale osovinu na sebi, ne navoj.(ali tko se još toga sjeća?

).Imao sam dosta posla jer se ta dva sustava kočnica razlikuju po dužini sajli i bužira.
Prednju sajlu nisam morao mjenjati, ali sam zato morao mjenjati bužir koji je bio prekratak.Na zadnjoj zam morao mjenjati sajlu jer je bila prekratka, i dodati novi komad bužira jer imam ramu koja nije baš tipična.Sajle sam rezao pažljivo sa dremelom, a onda sam ih na krajevima zalemio

da se ne raspetlja.Radi provjereno.
Sajlu sam dobro namastio kako bi lakše klizila kroz bužir, a ujedno i štitila sajlu od korodiranja.
Prvi dojam je bio iznimno ugodan jer je puno lakše stiskati ručicu kočnice, a i same pakne su bolje od onih promaxovih za 10kn iz keindla

.
Nisam probao hidrauliku, ali vjerujem da je ovo poprilično blizu.
Meni niti netreba zasad jače od ovoga zato što me ovo već diže na prednji upotrebom dva prsta.
Za par dana nabavljam DB Response sivu 2007

ramu sa pogonom i prednjim mjenjačem, a većinu ostalih dijelova kupujem, pa javim kako napreduje slaganje bicikla.
Još samo kad bi ova zima napokon završila da se ne smrzavam ko konj tri sata u garaži...
Anyway evo jedna slika ugrađene prednje kočnice: