View Single Post
Staro 02.03.2010., 23:14   #2885
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor elvis again Pregled postova
Mislim da univega ima promjenjivi hod ovisno od toga na koji polugicu se stavi doji dio shocka.
http://cdn.mos.bikeradar.com/images/...ph9-798-75.jpg

Hod moze biti ili 130 ili 100mm ali nisam 100% siguran. Ta univega je odlican izbor inace to isti okvir koji je focus koristil za neke svoje bicikle prosle godine. No nebi tak brzo otpisal pitcha - spec je spec...
Znam, znam. Čitam strane časopise i Pitch je uvijek pri vrhu, ali je li doista toliko bolji u geometriji rame/suspenziji nego li što je Univega bolja u opremi ?

I bili to prosječni rekreativac osjetio uopće ?

Uostalom i sam sam gledao Pitcha kao svoj budući bajk (ili Lapierra koji je skup do boli, ali mi ima rame za prste polizat ), no ako Univega doista ima 130mm hoda (što je čudno), onda nisu u istoj kategoriji. Univega je Trail bike, a Pitch spada u neku All-mountain kategoriju sa svojih 150mm hoda. I ono što je najvažnije, nisam nigdje čuo da je ijedan Pitch krekao (ili Specialized općenito), a zna se da se svaki dio može promijeniti lagano, a da rama ostaje najduže .

EDIT:
Elvis, vidio sam na dropu da si kupio SLX kočnice sa 185 rotorima. Možeš li molim te nakon što ih instaliraš i spališ pakne (ne treba puno, par kočenja je kod mene bilo potrebno) samo reći kako koče sa većim rotorom (koliko kila uopće imaš ?) ? Ja sam na 83-84kg i čini mi se da mi je 160mm rotor na knap. Istina, spustio sam se prošle nedjelje na Sljemenu bez ikakvih problema, no baš ne bih htio da mi budu na granici mogućnosti svojih .