View Single Post
Staro 20.11.2004., 21:56   #116
The Clansman
Ud Agent > The Clansman

The Clansman's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Evo, upravo sam ''popravio'' komp!!! Malo sam ga previše overclockirao pa; kako bih; crko je - na jedan čudan način!!!

Evo šta je bilo:

On je valjda kolko tolko radio, ali na monitoru nema slike, odnosno, kada god bih kabel od monitora spojio sa grafičkom, on bi jednostavnio svjetlio narandđasto ( kao da je komp ugašen ). Prvo sam maknuo ono malo prašine što se nakupilo na grafičkoj, pa ju gurnuo nazad, ali neće. Stavio onda iz fore 4 pasivna hladnjaka ( plave boje ) na grafičku; reko da neće ta mala stvorenja učiniti čuda, kad ja ga upalio, BUM; sve po starom >> nema slike idalje. Molim ga, psujem mu sve po spisku, ali slike nema. Ništa, šta ću sada, ajmo prospektiće vadim iz kutije od matične i tražim; i nađem : Overclocking For Begginers"" >> reko možda se nađe nešto korisno.
Čitam, i čitam, ali ništa, kada ugledah koje bi mogle biti posljedice overclockiranja, to pročitah, a ispod toga šta bih mogao napraviti ako mi se se sistem ne diže pravilno. Kaže tamo: Da pomaknem sa JUMPER-a 1-2 na 2-3. I dobro ja tako napravio, i spojio sve opet, kada k...c, nema slike. I zajebavam se malo sa tim JUMPER-om, okrećem ga premještam, kada BUM, evo slike nakon jednog paljenja. Ispiše on meni da je neki k...c ne valja sa CMOS-om Ja resetiram, pa uđem u BIOS, pa tamo stavim 12,5x, 166MHz, i opet CRKNE!!!

Po.....o ja laganini, jer nakon 3 resetiranja, idalje ne daje slikovne znakove života. Ništa, ajmo opet. Malo ovako, malo onako, za......m se ja sa JUMPER-om, kada BUM, evo slike. Stavim ga na 11,5x, 166MHz, i radi on. Ja se spojim na net i u međuvremenu deinstaliram StyleXP, i čim sam se spojio, odem na FORUM, da pošaljem ovu poruku, u NADI da ću dobiti ODGOVOR na PITANJE: Koji bi mogao biti razlog što se slika nije pojavljivala, i da li bi me mogao polako provesti kroz postupak overclockiranja, i šta misliš do koje granice bi išao komp?

Konfiguracija navedena dole : bonker2
Who aren't liers.
The Clansman je offline   Reply With Quote