View Single Post
Staro 02.03.2010., 03:55   #20
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ja isto mirno ne spavam od kako sam se preselio na novi kvart, i tamo mi bike stoju dolje u šupi. Iako su do njega 4 kljuca(ulazna vrata, vrata od podruma, vrata od supe i moj lanac na bikeu) par puta sam sanjao da su maznuli bike i onda u 5 ujutro sam isao vidjet jel bike tamo. ALi sto se tice tih kradja, vidio sam jednu jako učinkovitu stvar, koja ubiti ni nije specijalno za kradju bicikala, vec za kradje opcenito.

Naprava je veličine danasnjih mobitela, i na sebi ima neki jebački zvučnik, u njemu je 9V baterija. I fora je da u tu kutijicu zapikne neki kao osigurac koj i je na spagi i kad se to izvuče to počne toliko pistat da se onaj koji i zna bude usro
Nazalost nema nikakav link, to sam vidio kod sestra od moje bivse.

Ali shema je da se to montira blizu mjesta di se ostavlja bike, i naveče recimo spagicom pričvrsti za bike. Naravno bike se zakljuca.
I sad zamislimo scenarij, bas ovog slučaja. Dolaze jazavci, gluho doba noci, penju se na balkon, cvikaju sajlu, primaju bike, pomiču ga 10 cm i bam. ovo se ukljuci i pocne cvilit/tulit/pistat. Taman kad je on pomislio da je gotovo s najtezim djelom, ono alarm. Vjerujem da ce u 90% slucajeva lopov bacit bike i pobjeć, jer obicno su to klinci koji se odmah useru u gaće. A da negovorim o shemi da se taj prekidac iz tog uredjaja spoji jos na neki reflektor koji bi recimo bio na balkonu, pa to da se i reflektor aktivira usred krađe, ne da bi napunili gaće, nego bi se odmah predali

Kradju prijavi na dropbike, ako vec nisi.

srale7 je offline